Unul din susținătorii carantinei admite că impacturile negative nu au fost luate niciodată în considerare

by | 16 Dec 2022 | Sănătate

Imagine: BBC

Un epidemiolog care a pledat pentru o perioadă de carantină cât mai lungă, în rolul său de consilier guvernamental SAGE (Grupul științific consultativ pentru situații de urgență din Regatul Unit), recunoaște acum că efectele negative ale blocajelor nu au fost niciodată incluse în modelul de gestionarea a pandemiei ales de ei și că ar fi trebuit să fie.

Profesorul John Edmunds a făcut parte din echipa SAGE care a spus guvernului că vor exista 6.000 de decese Omicron pe zi în absența unei alte carantine – la sfârșitul anului trecut.

În realitate bilanțul morților nu s-a apropiat niciodată de acest număr dovedindu-se greșit încă o dată.

Acum, Edmunds admite că daunele economice și efectele asupra sănătății generale cauzate de carantină sunt daune care în principiu ar fi putut fi luate în considerare în modul de gestionare „dar în practică nu au fost”.

În vara anului 2021 profesorul a cerut o izolare extinsă afirmând că guvernul „și-a asumat un risc” prin ridicarea restricțiilor, recunoscând acum că unele dintre proiecțiile alarmiste de deces prezentate de ei, de SAGE au fost cu adevărat exagerate.

„Modelul epidemiologic este doar o componentă [a luării deciziilor] și m-am întrebat, m-am îngrijorat că spusele nostre au avut prea multă greutate”, a spus Edmunds.

„Există un impact economic enorm în urma intervențiilor, alte impacturi indirecte asupra sănătății psihologice și așa mai departe. Acum, acestea în principiu ar fi putut fi incluse, dar în practică nu au fost”, a adăugat el.

Individul asta, John Edmunds, este o persoană care după ce a pledat cu vehemență pentru carantinare mai strictă și mai lungă, acum trebuie să admită că a fost o greșeală în încercarea de a fugi de pe nava care începe să se scufunde.

Cifrele Organizației Mondiale a Sănătății arată că Suedia a avut mai puține decese COVID-19 pe cap de locuitor, față de cea mai mare parte a Europei, în ciuda faptului că a refuzat să impună blocaje stricte și obligativitate de a purta masca.

Un studiu publicat în jurnalul Royal Society Open Science luna trecută a constatat că blocajele din Marea Britanie au făcut ca aproximativ 60.000 de copii să sufere de depresie clinică.

Un studiu major realizat de Universitatea Johns Hopkins a concluzionat că blocările globale au avut un impact mult mai dăunător asupra societății decât au produs vreun beneficiu, cercetătorii îndemnând că „sunt nefondate și ar trebui respinse”.

Susținătorii blocajelor au fost de partea greșită a istoriei, lucru care ar trebui să fie primordial pentru autoritățile din domeniul sănătății atunci când va lovi următoarea pandemie – așa cum Bill Gates ne-a garantat că se va întâmpla.

„Va fi bucurie în ceruri când un păcătos se pocăiește” – dar nu poți să nu simți că retractarea este foarte convenabilă acum, pe măsură ce trecem de pandemie și oamenii încep să privească înapoi cu mai multă obiectivitate la toate lucrurile nebunești care au fost făcute în numele „științei” și la ordinul moderatorilor.

Etichete: COVID-19

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading