Vaccinarea anti-covid va continua cu încă 4 doze în 2022 și 2023

by | 13 May 2021 | Sănătate

Președintele Comisiei Europene, Ursula von de Leyen, a anunțat că a încheiat un nou contract cu firma Pfizer-BioNTech pentru rezervarea a 900 de milioane de doze de vaccin anti-covid, cu opțiunea extinderii la încă 900 de milioane, pentru perioada 2021-2023.

„Sunt fericită să anunț că CE tocmai a aprobat un contract pentru rezervarea a 900 de milioane de doze (+ 900 miloane opțional) cu Grupul BioNTech-Pfizer, pentru 2021-2023”, a scris pe pagina sa Twitter, Ursula von der Leyen.

Prin urmare, conducerea Uniunii Europene, consideră că vaccinarea nu se va încheia cu cele două doze de vaccin administrate în acest an, fiind necesară continuarea campaniei.

Având în vedere că populația statelor din UE este 450 de milioane de persoane, rezultă că cei din conducerea Comisiei Europene își propun să mai administreze europenilor cel puțin încă două doze pe an, în 2022 și 2023.

În acest fel, Comisia Europeană admite că imunitatea asigurată de vaccinurile anti-covid este asigurată pe o perioadă relativ scurtă, de cel mult 6 luni, ceea ce înseamnă că persoanele care s-au vaccinat la începutul acestui an sunt deja spre finalul perioadei în care au beneficiat de protecție anti-covid.

Această concluzie spulberă practic toate speranțele privind realizarea așa-numitei „imunizări de turmă”, care presupunea ca cel puțin 70% din populația activă să fie imunizată simultan. Practic, doar statele foarte mici din UE, vor avea posibilitatea de a vaccina 70% din populație, înainte ca primii din serie să își piardă imunitatea.

Având în vedere această realitate, cei care decid strategia de vaccinare ar trebui să se concentreze exclusiv asupra vaccinării acelor categorii mai vulnerabile, care dezvoltă forme severe ale bolii, respectiv persoanele în vârstă și bolnavii cronici, pentru a evita supraaglomerarea sistemului spitalicesc.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading