10.000 de fermieri olandezi au protestat la Haga împotriva deciziei absurde care le închide fermele

by | 15 Mar 2023 | Social

Mii de fermieri olandezi au protestat sâmbătă împotriva politicilor guvernului de reducere a emisiilor de azot, avertizând că vor închide fermele și vor afecta producția de alimente.

Sute de tractoare din toată Țările de Jos au putut fi văzute conducând la protestul de la Haga înainte de alegerile regionale din această săptămână, iar peste 10.000 de fermieri au fost prezenți, potrivit agenției de presă Reuters.

Protestatarii au acuzat guvernul olandez că forțează fermierii să-și părăsească terenurile private pentru a liniști Bruxelles-ul și au purtat pancarte pe care scria „Fără fermieri, nu e mâncare” și „Nu există nicio „problemă” cu azotul”.

„Luptăm împotriva unui guvern corupt și nedrept”, a declarat Eva Vlaardingerbroek, un activist proeminent în apărarea fermierilor. Ea a vorbit despre un guvern care „alungă fermierii noștri de pe pământul lor” și care „a răsturnat propria populație”.

„De secole, fermierii noștri au produs alimente pentru milioane de oameni din întreaga lume. Și în loc de ceea ce pretind acei mincinoși de la Haga, au făcut-o într-un mod responsabil și durabil.”

„Dar cabinetului nostru nu îi pasă de natură. Pur și simplu au creat o minciună pentru a fura pământul fermierilor noștri”, a adăugat ea.

Administrația primului ministru Mark Rutte a promis că va lua măsuri radicale pentru a-și îndeplini obiectivul ambițios de a reduce cu 50% emisiile de azot ale țării până în 2030 și a identificat marele sector agricol al țării ca fiind principalul vinovat din cauza numărului mare de animale și a utilizării îngrășămintelor. Această politică ar forța peste 11.000 de ferme să se închidă și alte 17.000 să își reducă semnificativ efectivele.

Anul trecut, guvernul a anunțat planuri de a reduce numărul de animale cu o treime, în timp ce fermierilor li s-a spus, de asemenea, că terenurile lor ar putea fi supuse achizițiilor obligatorii.

Muncitorii din agricultură au organizat mai multe demonstrații împotriva politicii guvernamentale, blocând autostrăzile și centrele de distribuție a supermarketurilor în cadrul protestelor în masă de anul trecut.

„Aceste reduceri sunt atât de severe încât acele comunități rurale vor fi total devastate din punct de vedere economic”, a declarat Sander van Diepen, purtător de cuvânt al asociației olandeze pentru agricultură și horticultură, LTO Nederland, în iunie anul trecut.

Henk Staghouwer, fostul ministru olandez al agriculturii desemnat să treacă peste planurile lui Mark Rutte, a demisionat în septembrie anul trecut, după o vară tumultuoasă, plină de demonstrații în masă , admițând că, după reflecție, nu a fost „persoana potrivită pentru a supraveghea sarcinile în fața lui.”

Alegerile regionale pentru Senatul olandez sunt programate să aibă loc chiar azi pe 15 martie.

Etichete: agricultură | Olanda

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading