25 de polițiști de la IPJ Sibiu anchetați, 13 reținuți acuzați de peste 100 de fapte de luare de mită

by | 20 May 2021 | Social

25 de poliţişti de la IPJ Sibiu sunt anchetaţi pentru corupţie, după ce ar fi primit mită, mascată sub forma unor sponsorizări pentru echipa de fotbal a Poliţiei. Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, spune că ancheta reprezintă “intenţia” Ministerului “de a curăţa pădurea de uscături”.

Un număr de 17 percheziţii au avut loc miercuri într-un dosar de corupţie în care sunt vizaţi 25 de agenţi de poliţie din IPJ Sibiu, și, totodată, sunt puse în executare 33 de mandate de aducere şi 3 ordonanţe de predare înscrisuri şi medii de stocare. Agenții ar fi primit mită, mascată sub forma unor sponsorizări pentru echipa de fotbal a Poliţiei. Procurorii vorbesc despre 115 acte de luare de mită şi peste 100 de persoane care ar fi oferit.

Treisprezece din cei 25 de polițiști de la Poliția Județeană Sibiu acuzaţi de peste o sută de fapte de luare de mită, dar şi de alte infracţiuni, au fost reţinuţi. Ei sunt anchetați după ce ar fi primit mită mascată sub forma unor sponsorizări pentru echipa de fotbal a Poliţiei.

Toţi cei 13 sunt agenţi în cadrul structurilor de Poliţie Rutieră din IPJ Sibiu, respectiv Biroul Drumuri Naţionale şi Europene, scrie News.ro. În dosar sunt vizaţi până acum 25 de angajaţi ai Poliției Județene Sibiu.

Conform anchetatorilor, ei nu ar fi constatat săvârşirea unor fapte contravenţionale la regimul rutier, iar, în schimbul acestei „iertări de sancţiune”, cei vizați ar fi sponsorizat echipa de fotbal a Poliției Sibiu.

Potrivit Parchetului Tribunalului Sibiu, ei sunt suspectaţi de infracțiunile de omisiunea sesizării, abuz în serviciu, dare de mită şi respectiv luare de mită, favorizarea făptuitorului, înşelăciune şi fals în declaraţii, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia de agent de poliţie, evaziune fiscală.

Procurorii vorbesc despre 115 acte de luare de mită şi de peste o sută de persoane care ar fi oferit mita.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading