63% dintre români cred că situația e mai rea decât acum 30 de ani, 45% că viitorul va fi și mai rău

by | 15 Sep 2021 | Social

Un sondaj realizat de Inscop Research la începutul lunii septembrie arată un pesimism cronic în rândul populației, care crede că prezentul este mult mai rău decât trecutul, dar și decât viitorul.

Astfel, aproape două treimi dintre români (63%) sunt de părere, din amintirile personale sau din poveștile împărtășite generatiei tinere, că situația generală din România este mai rea decât în urmă cu 30 de ani. Un sondaj Inscop realizat în urmă cu șapte ani arăta că 40% dintre români credeau că situația e mai rea decât în trecut.

Sondajul realizat în septembrie acest an mai arată că aproape jumătate dintre români (45%) cred că peste 30 de ani, în 2050, situația țării va fi chiar mai rea decât cea din prezent. În 2014, doar 12% dintre români credeau că viitorul va fi mai rău.

”Absurdul acestei crizei politice ar putea spulbera partide vechi și ar putea crea partide noi. Însă mult mai grave decât efectele asupra vieții politice mi se par consecințele asupra societății în ansamblu (…) Suntem într-un punct de inflexiune pentru țara în care avem nevoie mai mult ca oricând de oameni politici maturi”, arată Remus Ștefureac, directorul Inscop, într-un comunicat.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading