8 Martie: Femeile vor fi victime ale ideologie de gen și vor fi nevoite să lupte iar pentru drepturi

by | 7 Mar 2023 | Social

Pare că se întorc vremurile grele pentru femei, care trebuie iarăși să-și facă loc într-o lume a bărbaților care, de data asta, le domină din interior. Bărbați care se cred femei vor sărbători 8 Martie ca fiind ziua lor, dând lecții femeilor despre ce însemnă să fii femeie, să fii feminină, să ai menstruație, să li se spuna mamă, vor câștiga în continuare competiții sportive și-i vor acuza de transfobie pe cei care se opun.

Și dacă o companie uriașă americană (al cărei nume nu merită a fi rostit) a ales pentru Ziua Femeii să aducă omagiu doamnelor folosind un nehotărât de gen care se crede femeie, asta arată gradul de pericol care ne paște și că femeile vor fi șterse mai repede decât credeam, din societate.

Femei din toată lumea, uniți-vă!

„ Ce este o femeie?” a devenit întrebarea cheie pentru deceniul nostru iar răspunsul pare ca nu este în dicționar. Participarea la Olimpiadă a unei femei trans la Tokyo 2021 e doar începutul, între timp fiind sute de cazuri în multe sporturi, de femei care s-au născut bărbați pregătiți să participe în viitor. Femeile vor spune adio performanțelor sportive și sincer nu mai e mult până când cineva ca Marian Drăgulescu va vrea să mai participe la Olimpiadă și va concura la fete că la băieți nu mai face față.

Premierul italian Giorgia Meloni a avertizat împotriva popularității în creștere a ideologiei de gen în rândul liberalilor europeni, avertizând că mișcarea va fi în cele din urmă „în detrimentul femeilor”, care vor deveni „primele sale victime”.

Într-un interviu acordat Grazia, un săptămânal italian pentru femei, premierul italian a respins afirmațiile mișcării progresiste conform cărora genul este un construct social de natură fluidă, insistând că este determinat doar de sexul biologic.

Ideologia abjectă de gen afirmă că sexul e atribuit la naștere de doctori, nu te naști fată sau băiat. Aparent stângiștii nu au nici oglindă nici nu cunosc biologie. Însă au, e adevărat o gură foarte mare și un pumn foarte puternic.

„Astăzi se revendică dreptul unilateral de a te autoproclama femeie sau bărbat, dincolo de orice cale – chirurgicală, farmacologică sau chiar administrativă. Bărbatul și femeia sunt înrădăcinați în corp, iar acesta este un fapt incontestabil”, a declarat Meloni pentru revistă.

Ea a avertizat că orice sugestie contrară este o ideologie care în cele din urmă va încălca drepturile și securitatea femeilor.

„Astăzi, pentru a fi femeie, se pretinde că este suficient să te proclami ca atare; între timp se lucrează pentru a șterge corpul unei femei, esența lui, diferența lui. Femeile sunt primele victime ale ideologiei de gen. Și multe feministe cred așa.”

Liderul Fraților Italiei a deplâns faptul că de multe ori femeile „nu cred că pot concura cu bărbații și ajung să concureze între ele, convinse că există un nivel inferior la care să-și releve abilitățile”. Ea și-a dezvăluit convingerea că „femeile au o mare forță autonomă care trebuie eliberată de miile de obstacole care o închid, dar și de tabuurile în care femeile însele devin adesea victime”.

Cuvintele lui Meloni au fost apreciate de unii membri ai comunității LGBT, printre care Cristina Gramolini, președintele ArciLesbica, o asociație de lesbiene și grupuri pro-lesbiene.

„Sunt de acord cu Meloni cu privire la faptul că oferirea unui bărbat posibilitatea de a se declara femeie, dincolo de orice cale chirurgicală, farmacologică și administrativă, dăunează femeilor”, a spus Gramolini, după cum se arată în ziarul italian Il Giornale .

„Sunt de acord cu faptul că nu cred că se poate sări peste corpul sexual, adică o femeie nu poate fi bărbat doar prin autodeclarare, asta ar dăuna realității și femeilor, de exemplu în sportul feminin sau în politicile de egalitate de șanse. ”

Meloni a susținut întotdeauna că este o susținătoare fermă a drepturilor femeilor și a fost supusă presiunii unor grupuri feministe în urma succesului ei electoral, când mass-media italiene au raportat că vrea să modifice legile avortului.

Vorbind în septembrie, după câștigarea alegerilor, premierul italian și-a reafirmat sprijinul pentru avort, insistând că dorește ca legile avortului să funcționeze pentru femei, în încercarea de a promova valori mai mari ale familiei în viitor.

„Nu intenționez să desființez legea 194… vreau să aplic legea 194 pentru a adăuga un drept: Dacă astăzi există femei care se trezesc forțate să avorteze, de exemplu, pentru că nu au bani să crească acel copil sau pentru că sunt singure, vreau să le dau șansa de a face o altă alegere, fără a le lua nimic celor care vor să aleagă avortul”, a spus Meloni anul trecut.

Etichete: gen | Georgia Meloni

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading