Feministă norvegiană riscă închisoare pentru că a spus că un bărbat nu poate fi mamă

by | 4 Aug 2022 | Social

Procurorii norvegieni investighează tweet-urile „instigatoare la ură” ale feministei Christina Ellingsen îndreptate către un bărbat care pretinde că este o femeie lesbiană. Dacă va fi găsit vinovată, Ellingsen riscă până la trei ani de închisoare.

“Esti un bărbat. Nu poți fi mamă”, a spus feminista Christina Ellingsen la televiziunea națională norvegiană. Ea a răspuns observațiilor făcute de Christine Marie Jentoft, reprezentant al grupului trans activist Foreningen FRI.

După cum relatează CNE News , Jentoft este un bărbat biologic care se identifică ca lesbiană. Amnesty International Norvegia a acuzat-o pe Ellingsen de „hărțuire” din această cauză.

Christina Ellingsen nu s-a lăsat intimidată și a postat pe Twitter:

Normalizarea ideii că bărbații pot fi mame este o formă definită de discriminare împotriva femeilor.

Ellingsen se întreabă de ce FRI îi învață pe tineri că bărbații pot fi lesbiene. „Nu este asta o terapie de conversie?” spuse Ellingsen. Ea a scris mai târziu cât de „nebună” a fost FRI, o „organizație care se presupune că protejează interesele tinerelor lesbiene”.

Acum, Parchetul Norvegian o anchetează pe Ellingsen pentru discurs instigator la ură. În cel mai rău caz, ea riscă trei ani de închisoare.

Potrivit CNE News, acuzația care are legătură cu conceptul de identitate de gen, a fost adăugată la paragrafele din legea norvegiană privind insultele și infracțiunile motivate de ură în ianuarie 2021.

Faptul că poliția poate investiga și urmări penal femeile care pledează pentru apărarea drepturilor femeii este îngrijorător, a explicat Ellingsen: „Acesta este un teritoriu nou în Norvegia, deci rezultatul anchetei este important”.

Potrivit acesteia, femeile din Norvegia nu sunt protejate împotriva așa-numitelor discursuri instigatoare la ură. „Dar bărbații care pretind că sunt atât lesbiene, cât și femei sunt protejați pe baza identității lor de gen și a orientării sexuale”, notează Ellingsen.

Într-un interviu cu Tucker Carlson la Fox News, Ellingsen aspus că primește mult sprijin dar și critici. Ea este comparată în social-media cu cineva care cere genocid. De asemenea, se spune că este fascistă sau maoistă. Ellingsen concluzionează:

Toate partidele din Norvegia susțin această pseudoștiință.

După cum arată CNE News, în 2021, un bărbat norvegian a fost deja condamnat pentru „insultă” și „încălcare de gen” a unui bărbat trans pe Facebook. A fost condamnat la 21 de zile de închisoare și o amendă de aproximativ 1500 de euro.

De asemenea, se lucrează la o interdicție a discursului instigator la ură în Țările de Jos pentru a proteja identitatea de genul „insultelor”, explică CNE News.

La sfârșitul anului 2021, Comisia Europeană a propus adăugarea discursului instigator la ură pe lista existentă a „crimelor UE”. O decizie în acest sens urmează să fie luată în curând. Potrivit lui Bas Tichelaar, directorul CitizenGo din Olanda:

Este o tactică a stângii radicale de a cenzura orice critică la adresa ideilor lor la nivel mondial. Prin schimbarea definiției libertății de exprimare, libertatea de exprimare este amenințată. Când este suprimată, sistemul de guvernare se transformă în tiranie totalitară.

CitizenGO a lansat o petiție, la început, pentru a milita pentru libertatea de exprimare în Europa, care a fost semnată de aproape 150.000 de persoane până acum.

Vedem din ce în ce mai mult cum legile împotriva discursului instigator la ură pot fi folosite greșit pentru a persecuta oamenii cu o opinie diferită, a spus Tichelaar .

O altă problemă, a spus el, este lipsa unei definiții clare a discursului instigator la ură și a crimelor motivate de ură.

Etichete: absurd | LGBT

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading