Adevăratul Bill Gates: relaţii intime cu subalterne, incomod, prieten cu pedofilul Epstein

by | 18 May 2021 | Social

Wall Street Journal şi New York Times au publicat zilele trecute dezvăluiri despre o altă faţă a fondatorului Microsoft, Bill Gates, care și-a creat o imagine de tip superinteligent şi filantrop cu o personalitate plăcută. Acesta a abordat angajate ale sale propunăndu-le întâlniri romantice după ce s-a căsătorit,  având o relaţie intimă cu o ingineră din cadrul companiei.

Aceasta din urmă a scris consiliului de administraţie care a deschis o anchetă independentă. Gates a demisionat înainte de finalizarea acesteia.

Anunţul neaşteptat al divorţului fondatorului Microsoft a scos la iveală o serie de dezvăluiri privind o altă faţă a lui Bill Gates, una diferită de imaginea filantropului amabil şi la locul lui. Presa americană a lansat speculaţia, probată de coincidenţe cronologice, potrivit căreia Melinda French Gates ar fi contactat avocaţi de divorţuri după ce ar fi aflat că soţul său s-a întâlnit de mai multe ori cu pedofilului Jeffrey Epstein. Cuplul l-a vizitat o singură dată împreună la reşedinţa sa din New York şi Melinda l-a considerat „odios” şi n-a vrut să-l mai vadă a doua oară.

Melinda French şi Bill Gates s-au întâlnit la locul de muncă la Microsoft, în 1987. Gates a început să o curteze şi să filtreze cu ea la conferinţe pe când ea era manager de marketing, iar el preşedintele companiei. Gates a fost zăpăcit când a văzut-o prima oară la o conferinţă şi s-a străduit să obţină o întâlnire după ce a fost refuzat de mai multe ori. El s-a interesat de viaţa ei de până atunci. Melinda a părăsit compania în 1996, la doi de la căsătorie, pentru a se concentra pe familie.

Gates avea însă uneori o poziţie „dominatoare” şi chiar persiflantă faţă de soţia sa la şedinţe, au arătat aceleaşi surse.

New York Times a citat foşti şi actuali angajaţi ai companiei care au vorbit de un comportament problematic şi dubios la locul de muncă în care Gates făcea avansuri nepotrivite femeilor. Deşi nu a avut atitudini de hărţuire sau de prădător sexual, femeile vizate s-au simţit inconfortabil, creându-se o atmosferă de stânjeneală în mediul de lucru, spun aceste surse.

Wall Street Journal a dezvăluit duminica trecută că, în 2019, consiliul de administraţie al Microsoft a deschis o anchetă cu privire la o aventură cu una din angajate. Investigaţia are loc cu ajutorul unei firme de avocatură independente.

Potrivit WSJ, un purtător de cuvânt al lui Gates a afirmat că decizia de a se retrage din consiliul de administraţie nu a avut legătură cu ancheta privind această relaţie şi că „a existat o aventură care a avut loc acum 20 de ani şi care s-a încheiat pe cale amiabilă”.

„Pe tot parcursul ei, Microsoft a oferi sprijin larg angajatului care şi-a exprimat preocuparea” cu privire la aceste relaţii, a arătat un reprezentant al consiliului Microsoft din care Gates nu mai face parte din 2020. Femeia, un inginer angajat al Microsoft a trimis o scrisoare în care susţinut că relaţia lor a durat mai mulţi ani.

La începutul lunii, presa americană a dezvăluit faptul că Melinda a decis să divorţeze de soţul ei din pricina legăturilor lui cu miliardarul şi prădătorul sexual condamnat Jeffrey Epstein. Gates l-a cunoscut pe Epstein în 2011, iar de atunci cei doi s-au întâlnit de câteva ori la reşedinţa acestuia din Manhattan. Melinda ar fi fost furioasă după ce a aflat despre ele.

Gates a recunoscut public în 2019, după moartea lui Epstein în închisoare, că a „fost o eroare de judecată” din partea lui să se întreţină cu el, că a fost atras de ideile lui legate de actele de binefacere dar că i-a oferit „o platformă nemeritată”.

The Times a mai dezvăluit că Michael Larson, managerul financiar al lui Gates, cel care se ocupă de investiţiile sale, a fost acuzat de hărţuire sexuală de o manageră din lanţul de magazine caritabile. În 2018, Larson a semnat o înţelegere cu femeia contra unei sume de bani nedezvăluite.French Gates a insistat să fie deschisă o anchetă independentă.

Etichete: Bill Gates

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

LoadingCele mai cititeTe-ar putea interesa

Loading


Loading