Austria, prima țară care anunță închisoare pentru nevaccinați. Urmează Germania.

by | 25 Nov 2021 | Sănătate, Social

Autoritățile de la Viena au anunțat că-i vor trimite la închisoare nevaccinații care nu-și vor plăti amenzile primite pentru că nu au refuzat să își administreze dozele unui vaccin ale cărui efecte adverse pe termen lung sunt încă necunoscute. Noile sancțiuni urmează să intre în vigoare de la 1 februarie 2022. Un alt stat european, Germania, anunță de asemenea că va lua în considerare introducerea obligativității vaccinării, conform The Telegraph.

Conform cotidianului Bloomberg, austriecii care refuză să primească prima doză de vaccin împotriva virusului SARS Cov 2, vor primi amenzi de până la 3.600 de euro (4.000 de dolari). Cei care își fac doar prima doză sau cei care vor refuza doza booster vor fi sancționați cu o amendă de 1.500 de euro. Amenzile administrative, se pot transforma într-o pedeapsă cu închisoarea, transmite The Guardian.

Înainte de a aplica amenzile, începând cu 1 ianuarie 2022, autoritățile sanitare din Austria îi vor invita pe nevaccinați la o întâlnire în care vor încerca să-i convingă să se vaccineze. Evident această aparentă „bunăvoință” nu are nimic de-a face cu principiul consimțământului liber și informat, din moment ce s-a decis deja că cei care nu se conformează vor fi amendați sau încarcerați.

Anunțul vine într-un moment dificil pentru autoritățile de la Viena, nevoite să reinstituie carantina, deși anunțaseră în urmă cu o lună, că pentru cei vaccinați, pandemia a trecut și că nu vor mai fi supuși la noi restricții. Creșterea accelerată a numărului de noi infecții inclusiv în rândul persoanelor vaccinate, îi ridiculizează pe toți cei care susțineau că acest val pandemic va fi valul nevaccinaților. Cu peste 66% din total populație, vaccinată complet, Austria se confruntă acum cu cel mai mare număr infectări noi, de la declanșarea pandemiei. Autoritățile au raportat, pe 19 noiembrie, 990 de cazuri noi, la 100.000 de persoane, pe parcursul ultimelor șapte zile. Vinerea trecută, pe 20 noiembrie, s-au înregistrat alte 15.809 cazuri.

.

 

OMS sprijină Austria pentru impunerea vaccinării obligatorii

Cu o zi înainte ca autoritățile austriece să anunțe că persoanele nevaccinate ar putea ajunge după gratii, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom, recunoștea eșecul imunizării prin vaccinare și anunța că vaccinul nu poate opri transmiterea virusului.

„COVID19 este în creștere în țările cu rate mai scăzute de vaccinare (în Europa de Est), dar și în țările cu unele dintre cele mai mari rate de vaccinare (Europa de Vest). Vaccinul nu înlocuiește măsurile de precauție. Vaccinul reduce riscul de spitalizare, boli severe și moarte. Dar nu previne transmisia virusului. Continuăm să recomandăm teste, mască, distanță fizică, măsuri care să prevină zonele aglomerate și altele.” a spus Adhanom (sursa)

Discursul reprezentanților OMS s-a sucit însă la 180 de grade, imediat după anunțul cancelarului Austriei, susținând decizia acestuia și invitând celelalte state europene să ia în considerare astfel de măsuri.

,,Țările trebuie să ia în considerare vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19. E o discuție sănătoasă!”, transmitea Robb Butler, reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății Europa. (sursa)

 

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading