Belgia foarte aproape de a fi copleșită de Covid-19

by | 19 Oct 2020 | Social

Belgia pierde controlul asupra celui de-al doilea val de pandemie de coronavirus și este foarte aproape de a fi copleșită de un „tsunami” de infecții a declarat ministrul sănătății din țară.

Ministrul federal, Frank Vandenbroucke, a declarat la RTL că belgienii trebuie să-și modifice radical comportamentul.

El a descris situația din Wallonia și din capitala țării, Bruxelles, ca fiind „cea mai gravă și prin urmare cea mai periculoasă din toată Europa”.

El a spus: „Suntem cea mai afectată regiune din toată Europa. Suntem cu adevărat aproape de un tsunami … aproape nu mai controlăm ce se întâmplă. Inca putem controla dar cu dificultăți enorme și stres.

„Dacă numărul spitalizărilor va continua să crească  va trebui să amânăm din ce în ce mai multe cazuri noncovide ceea ce este foarte periculos. Guvernul are un singur mesaj către public: protejează-te, protejează-i pe cei dragi pentru a nu fi contaminati. ”

Belgia fusese citată de secretarul de sănătate din Marea Britanie, Matt Hancock, luna trecută ca model al modului de abordare a celui de-al doilea val de infecții după ce numarul cazuri a fost menținut la nivel scăzut în luna august.

Hancock a sugerat că politica belgiană de limitare a interacțiunilor oamenilor a fost eficientă el încercat să convingă publicul britanic de utilitatea „regulii celor șase”.

Cu toate acestea numarul de cazuri din Belgia a crescut  in septembrie pe măsură ce adulții s-au întors la muncă iar elevii s-au întors la școală după vacanța de vară.

Între 9 și 15 octombrie au fost raportate în medie 7.876 de noi infecții pe zi o creștere de 79% față de săptămâna precedentă.

Marțea trecuta au fost identificate 12.051 infecții cu virusul corona „cel mai mare număr de infecții înregistrate într-o zi de la începutul pandemiei”, a declarat dr. Steven Van Gucht purtătorul de cuvânt la o conferinta de presa.

Etichete: COVID-19

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading