Bill Gates și directorul celui mai mare producător de vaccinuri din lume, acuzați de crimă pentru promovarea înșelătoare a vaccinului Covishield

by | 29 Nov 2021 | Sănătate, Social

Miliardarul Bill Gates și Adar Poonawalla, directorul general al Serum Institute of India (SII) – cel mai mare producător de vaccinuri din lume, s-au ales cu un proces în care sunt acuzați de conspirație la crimă în masă. Acțiunea din instanță a fost declanșată după decesul unui tânăr de 23 de ani, căruia i-a fost administrat vaccinul Covishield, produs de AstraZeneca. Familia victimei și grupul de avocați care îi reprezintă susțin că Bill Gates și Adar Poonawalla sunt direct responsabili pentru că au prezentat vaccinul Covishield ca fiind absolut sigur și au indus astfel în eroare persoanele care și-au administrat acest produs.

Acuzațiile au fost formulate imediat după ce Comitetul Adverse Event Following Immunization (AEFI) a stabilit, într-un alt caz, că există o relație cauzală între decesul unui medic de 33 de ani și vaccinul Covishield.

Asociația Baroului Indian a înaintat plângerea la Înalta Curte de Justiție din India, iar în dosar mai sunt vizați și alți oficiali guvernamentali care au promovat, cu intenție, informația falsă că vaccinul este complet sigur.

Juriștii indieni spun că sunt mari șanse ca Bill Gates și Adar Poonawalla să fie condamnați la moarte, pentru că în India, astfel de fapte sunt sancționate cu pedeapsa capitală, iar producătorii vaccinurilor împotriva Covid 19 nu au fost exonerați de răspundere, așa cum s-a întâmplat în SUA și în Uniunea Europeană.

Conform legislației din India, producătorii vaccinurilor, oficialii guvernamentali care răspund de campaniile de vaccinare și medicii care administrează vaccinurile sunt obligați să informeze pacientul despre efectele secundare și despre remediile alternative disponibile. Dacă o persoană este vaccinată prin nerespectarea acestei obligații, fără a fi informată corect și complet, fapta echivalează cu obținerea prin înșelăciune a consimțământului. Iar în India vaccinarea sub înșelăciune este o faptă pedepsită atât de legislația civilă, cât și de cea penală. Producătorul care permite promovarea a produsului său cu informații false comite infracțiunea de înșelăciune prin omisiune.

În plângerea depusă la Înalta Curte de Justiție din India, se menționează și un caz anterior împotriva lui Bill Gates, în care acesta era acuzat pentru uciderea a opt copii de sex feminin, în timpul testelor  pentru vaccinul HPV. Petiționarul s-a bazat, de asemenea, pe antecedentele penale ale lui Bill Gates în uciderea a opt copii de sex feminin prin testarea neautorizată a vaccinurilor HPV în India și pe o hotărâre a Curții Supreme în cazul Kalpana Mehta (2018), care este considearat a fi o altă dovadă puternică împotriva Bill Gates și a companiilor farmaceutice controlate de miliardar. În plângere se face referire și la programul de vaccinare anti-poliomielită din India, sponsorizat de Bill Gates. În acest caz Bill Gates este acuzat că ar fi  afectat grav viața a 4,5 milioane de copii din India, care suferă acum de un nou tip de paralizie.

În plângere se solicită ca lui Bill Gates să îi fie refuzată cauțiunea și să îi fie confiscate toate bunurile din India. Petiționarul a pretins despăgubiri echivalente cu 134 milioane de dolari și a cerut compensații provizorii de 13,4 milioane de dolari. Materialul complet al acuzării poate fi consultat pe siteul  The Indian Bar Association.

Etichete: Bill Gates

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading