Bomba pensiilor! Cum au fost minţiţi 5 milioane de români? Răsturnare totală de situație

by | 10 Feb 2021 | Social

Milioane de pensionari au așteptat până acum să afle ce se va întâmpla cu pensiile anul acesta. Anunțul a fost făcut astăzi de președintele PNL, Ludovic Orban.

Astfel, președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat astăzi că punctul de pensie va crește abia de la 1 ianuarie 2022. „Punctul de pensie va crește de la 1 ianuarie 2022”, a spus Orban, la Parlament, după ședința coaliției de guvernare.
Pensiile se măresc de la anul

Potrivit lui Orban, majorarea va avea în vederea acoperirea cu 100% a pierderii puterii de cumpărare ca urmare a creșterii inflației și totodată va acoperi 50% din creșterea salariului minim brut pe economie.

”De asemenea, există o decizie luată, privitoare la pensii. Pensiile vor crește de la data de 1 ianuarie 2022. La baza creșterii punctului de pensie stă formula care a existat în Legea 263, și anume compensarea în proporție de sută la sută a pierderii puterii de cumpărare ca urmare a inflației și, de asemenea, creșterea puterii de cumpărare prin creșterea punctului de pensie cu 50 % din creșterea salariului mediu brut pe economie”, a declarat președintele PNL.

Majorarea pensiilor abia de anul viitor vine ca o consecință în contextul problemelor de la bugetul de pensii, precum și în condițiile în care bugetul general consolidat trece printr-o situație mai puțin fericită. Orban e explicat că pensiile vor crește cu rata inflației, plus 50% din procentul cu care se va majora salariul mediu.

Etichete: pensii

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

LoadingCele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading