Milioane de pensionari au așteptat până acum să afle ce se va întâmpla cu pensiile anul acesta. Anunțul a fost făcut astăzi de președintele PNL, Ludovic Orban.

Astfel, președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat astăzi că punctul de pensie va crește abia de la 1 ianuarie 2022. „Punctul de pensie va crește de la 1 ianuarie 2022”, a spus Orban, la Parlament, după ședința coaliției de guvernare.
Pensiile se măresc de la anul

Potrivit lui Orban, majorarea va avea în vederea acoperirea cu 100% a pierderii puterii de cumpărare ca urmare a creșterii inflației și totodată va acoperi 50% din creșterea salariului minim brut pe economie.


”De asemenea, există o decizie luată, privitoare la pensii. Pensiile vor crește de la data de 1 ianuarie 2022. La baza creșterii punctului de pensie stă formula care a existat în Legea 263, și anume compensarea în proporție de sută la sută a pierderii puterii de cumpărare ca urmare a inflației și, de asemenea, creșterea puterii de cumpărare prin creșterea punctului de pensie cu 50 % din creșterea salariului mediu brut pe economie”, a declarat președintele PNL.

Majorarea pensiilor abia de anul viitor vine ca o consecință în contextul problemelor de la bugetul de pensii, precum și în condițiile în care bugetul general consolidat trece printr-o situație mai puțin fericită. Orban e explicat că pensiile vor crește cu rata inflației, plus 50% din procentul cu care se va majora salariul mediu.