Cel mai puternic câștigă! Luptătoarea transgender Alana McLaughlin câștigă cu o femeie. Uimitor! Oare cum a reușit?

by | 14 Sep 2021 | Social

Luptătoarea transgender Alana McLaughlin a câștigat cu Celine Provost la debutul în MMA.

Alana McLaughlin, sportivă transgender care a concurat în artele marțiale mixte în Statele Unite din 2014, a câștigat la debut vineri seară, învingând-o pe Celine Provost în preliminarii la Combate Global de la Miami.

Fost membru al Forțelor Speciale ale Armatei SUA, McLaughlin este doar a doua femeie transgender care a luptat în MMA. Fallon Fox, care a fost prima, era în public. Fallon a concurat la început fără să se știe că e trangender, apoi o perioadă a fost suspendată când s-a aflat. Este celebră că a spart capul unei adversare în ring.

McLaughlin, în vârstă de 38 de ani, a trecut peste toate testele medicale, inclusiv un test hormonal, cerute de Florida State Boxing Commission pentru a concura vineri seara, potrivit executivului Combate Global, Mike Afromowitz. McLaughlin s-a antrenat la MMA Masters din zona Miami.

“A fost un coșmar încercarea de a gasi un adversar”, a spus McLaughlin înainte de luptă. „Nu am altceva decât respect pentru [Provost].”

McLaughlin speră să fie un pionier pentru sportivii transgender în sporturile de luptă, spunând că vrea să „deschidă ușa” și „să facă loc” pentru alții ca ea.

Prezența acestor luptătoare transgender au creat numeroase controverse în lumea MMA și UFC, mulți fiind de părere că un bărbat rămâne bărbat chiar și după operația de schimbare de sex și terapie cu hormoni. Cel mai vehement este Joe Rogan, un foarte bun cunoscător al lupteleor, comentator, artist de stand-up comedy, un podcaster de foarte mare succes. El spunea că chiar dacă îți tai penisul, tot ai brațele mai lungi, palmele mai mari, umerii mai lați, structura osoasă e mai mare.

Concluzie

Nu înțeleg problema. Mi se spune constant că bărbații și femeile sunt egali și că genul este un construct social. Mi se arată în mod constant „femei rele” la televizor și în filme care pot bate bărbații cu ușurință. Mi se spune că o femeie poate face orice poate face un bărbat. Reclamele DOVE arată că fetele pot alerga, lovi și sări la fel de bine ca bărbații. Deci … de ce nu ar trebui bărbații să lupte cu femeile? De ce să fie separați în sport?

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading