CIA confirmă situația demografică dramatică din România

by | 5 Aug 2022 | Social

În ultimele zile, serviciile de informații americane au publicat știri devastatoare despre situația demografică din România.

The World Factbook of the Central Intelligence Agency (CIA), care strânge informații actualizate despre țările lumii, a oferit date concludente care vin să completeze primele informații obținute în urma recensământului privind criza demografică profundă prin care trece țara noastră.

România a ajuns pe locul 2 în ceea ce privește rata mortalității: sunt 15,26 decese la o mie de locuitori. În această ierarhie, doar Serbia ne depășește, cu o rată de 16,39. Ucraina ocupă poziția a șasea în acest clasament al mortalității, cu 13,77 de decese la mia de locuitori, iar Rusia poziția a șaptea, cu cota de 13,36.

Potrivit datelor, situația este agravată de faptul că România se află la coada clasamentului în ceea ce privește natalitatea, conform căreia sunt 8,76 nașteri la mia de locuitori – asta plasează țara noastră pe locul 207 în clasamentul celor 228 de state examinate.

Rata de creștere a populației este astfel de minus 1,09 la sută, ceea ce înseamnă locul 231 pe o listă de 237 de țări.

Gabriela Firea, Ministru al Familiei și Egalității de Șanse, a oferit câteva precizări. Aceasta a confirmat că scăderea populației din România este „fără precedent”, dar, în același timp, conform promisiunii sale, un proiect care vizează îmbunătățirea indicatorilor demografici va fi în curând pe masa guvernului de la București.

Este adevărat că România trece printr-o criză demografică accentuată și este nevoie cât mai urgent de o politică demografică gândită de cele mai importante instituții ale statului și evident de o cercetare cu privire la calitatea vieții familiilor din România, altfel nu vom reuși să oprim declinul demografic, a declarat Firea.

După cum bine știm, în urmă cu doar câteva zile a fost finalizat recensământul din România, care va oferi în curând date oficiale despre situația demografică a țării.

Sociologul Antonio Amuza spune că cifrele furnizate de CIA as trebui să fie confirmate și de recensământul din România ce tocmai s-a încheiat.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading