Ciolacu, ales preşedinte al PSD – Congres extraordianar desfasurat online

by | 23 Aug 2020 | Social

Congresul Extraordinar al Partidului Social Democrat a avut loc sâmbătă, 22 august 2020, la Palatul Parlamentului. Marcel Ciolacu a fost ales președinte al Partidului Social Democrat cu 1.310 de voturi. Echipa de conducere care va merge alături de Marcel Ciolacu este compusă prim-vicepreședinții Gabriela Firea și Sorin Grindeanu, secretarul general Paul Stănescu, președintele Consiliului Național Vasile Dâncu și vicepreședinții Mihai Tudose, Olguţa Vasilescu, Gabriel Zetea, Radu Moldovan, Daniel Băluţă, Doina Fedorovici, Victor Negrescu, Decebal Făgădău, Ionuţ Pucheanu, Dragoş Benea, Claudiu Manda, Titus Corlăţean și Laurenţiu Nistor.Congresul a avut loc online, în 39 de centre regionale, 20 de persoane fiind prezente la Palatul Parlamentului, votul fiind secret, cu buletine, iar procesele verbale au fost transmise la centru.

La preşedinţia partidului a mai candidat şi fostul ministru al Finanţelor Eugen Teodorovici.

Președintele ales al PSD Marcel Ciolacu a declarat că doreşte o cu totul altă abordare atât în interiorul partidului, cât şi în exteriorul acestuia.

„Mă simt împlinit, în visul meu şi al domnului Stănescu, că astăzi am reuşit să facem cea mai performantă echipă în acest moment în PSD. Cu toţii suntem trecători, cu toţii suntem de înlocuit, nu este nicio problemă, e în firea lucrurilor, s-ar putea în viitor mulţi din această echipă să fim competitori în interiorul partidului, e un lucru normal. Vreau să avem o cu totul şi cu totul altă abordare în interiorul partidului, dar mai mult în exteriorul partidului, faţă de români, să fim mai responsabili, să credem în noi, să ne sprijinim unii pe alţii şi să nu mai semănăm neîncredere între noi, colegii. Eu mă ţin întotdeauna de cuvânt”, a afirmat Marcel Ciolacu în cadrul congresului PSD.

Prim-vicepreședintele Gabriela Firea consideră că PSD trebuie să devină reprezentativ pentru întreaga țară.

„Suntem o echipă. Suntem persoane din partid care ne-am înscris mai nou, cum sunt eu, sau persoane care sunt de 30 de ani în acest partid. Asta înseamnă că formaţiunea noastră politică este prietenoasă cu cei care vor să vină să lucreze alături de noi, dar cel mai important este că doreşte să fie reprezentativă pentru întreaga ţară”, a declarat Gabriela Firea.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading