Deși îndeplinește criteriile de intrare, Novak Djokovic pierde viza și este deportat din Australia

by | 16 Jan 2022 | Social

Jucătorul de tenis numărul 1 mondial Novak Djokovic urmează să fie deportat din Australia în urma unei hotărâri judecătorești care confirmă anularea vizei sale de către ministrul imigrării.

Trei judecători de la Curtea Federală au audiat apelul asupra deciziei ministrului australian al imigrării de a revoca viza lui Novak Djokovic din motive de sănătate.

Avocații lui Djokovic au susținut că ministrul nu a furnizat nicio dovadă că prezența sârbului în țară ar putea „încuraja sentimentul anti-vaccinare” atunci când i-a anulat viza. Ca răspuns, guvernul a evidențiat poziția anti-vaccinare a lui Djokovic și „istoria sa de ignorare a măsurilor de siguranță Covid”.

După puțin peste trei ore de deliberări, cei trei judecători au decis în unanimitate să susțină dreptul ministrului Imigrării de a anula viza lui Djokovic.

Declarația lui Djokovic

Djokovic a lansat o declarație în care a spus că este „extrem de dezamăgit” de decizia instanței:

Aș dori să fac o scurtă declarație pentru a aborda rezultatele ședinței de judecată de astăzi. Îmi voi face acum ceva timp să mă odihnesc și să mă recuperez, înainte de a face alte comentarii în afară de aceasta.

Sunt extrem de dezamăgit de decizia instanței de a respinge cererea mea de revizuire judiciară a deciziei ministrului de a-mi anula viza, ceea ce înseamnă că nu pot rămâne în Australia și nu pot participa la Australian Open.

Respect hotărârea instanței și voi coopera cu autoritățile relevante în legătură cu plecarea mea din țară. Sunt inconfortabil că concentrarea ultimelor săptămâni a fost asupra mea și sper că acum ne putem concentra cu toții asupra jocului și turneului pe care îl iubesc.

Aș dori să le urez jucătorilor, oficialilor turneului, personalului, voluntarilor și fanilor toate cele bune pentru turneu.

În cele din urmă, aș dori să mulțumesc familiei mele, prietenilor, echipei, suporterilor, fanilor și colegilor mei sârbi pentru sprijinul dumneavoastră continuu. Toți ați fost o mare sursă de putere pentru mine.

Înainte de a da verdictul, judecătorul Allsop a explicat că acest caz nu pune problema dacă ministrul Imigrării a luat decizia corectă, ci dacă decizia a fost atât de irațională sau nerezonabilă încât este ilegală. Având în vedere sfera de libertate acordată ministrului în temeiul legislației australiane, ar fi fost extraordinar dacă instanța i-ar fi anulat decizia.

Astfel, cel mai important jucător de tenis are parte de o nedreptate pe măsură.

Etichete: Australia | Djokovic

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading