DEZVĂLUIRI: Cum a influențat Twitter alegerile prin interzicerea articolelor despre laptopul lui Biden Jr.

by | 5 Dec 2022 | Social

Elon Musk a făcut publice documentele interne ale Twitter care arată cum compania interzicea utilizatorii critici la cererea campaniei Biden dar și cum și de ce rețeaua de socializare a participat la suprimarea articolului despre conținutul laptopului lui Hunter Biden, chiar înainte de alegerile prezidențiale.

Mulți comentatori cred că faptele comise de fosta conducere a companiei ating dreptul penal american. Va fi interesant de văzut dacă cineva din cercul conspiratorilor democraților americani va fi în sfârșit condamnat pentru coluziune în vederea influențării alegerilor prezidențiale. Aș putea garanta că nu, cât timp justiția și statul paralelsunt de partea democraților.

Laptopul lui Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, este plin de dovezi de corupție, trafic de influență și abuz de droguri. Conținutul laptopului a apărut după ce Hunter l-a dus la un atelier de reparații și l-a lăsat acolo în aprilie 2019.  El a fost predat FBI-ului în decembrie 2019 iar articolul a fost publicat în Post în octombrie 2020, deci 10 luni ar fi  fost de ajuns pentru a dovedi că este real.

Mai întâi sistemul a încercat să prezinte informațiile despre laptop ca fiind „știri false” apoi raportarea a fost cenzurată complet în rețele sociale și în presa aservită.

New York Post a avut contul de Twitter blocat în octombrie 2020 pentru că a publicat un articol despre „laptop-ul din iad”, care a fost confirmat a fi adevărat, ce conținea dovezi încă nejudecate de trafic de influență străină prin intermediul vicepreședintelui pe atunci Joe Biden – inclusiv o întâlnire din 2015 cu un director al gigantului ucrainean din domeniul gazelor naturale, Burisma.

Utilizatorii care au încercat să partajeze linkul către articol au fost întâmpinați cu un mesaj care spunea: „Nu putem finaliza această solicitare, deoarece acest link a fost identificat de Twitter sau de partenerii noștri ca fiind potențial dăunător”.

Rezultatele unui sondaj arată că 17% dintre alegătorii lui Biden nu ar fi votat pentru el dacă ar fi știut despre cel puțin unul dintre cele opt subiecte mari care au fost suprimate total sau parțial de rețelele sociale și mass-media:

  • Tara Reade și acuzațiile ei de agresiune sexuală împotriva lui Biden,
  • scandalul Hunter Biden,
  • recordul de vot extrem de liberal al vicepreședintelui nominalizat Kamala Harris în Senat,
  • saltul economic al SUA în al treilea trimestru din 2020,
  • milioane de locuri de muncă adăugate,
  • independența energetică a Americii,
  • succesele operațiunii Warp Speed pentru dezvoltarea diagnosticului, tratamentului și vaccinului anti COVID-19 și
  • facilitarea de către Trump a păcii în Orientul Mijlociu prin înlesnirea Acordurilor Abraham dintre Israel și mai multe țări arabe.

Ce conțin documentele

Documentele interne ale Twitter i-au fost transmise jurnalistului independent Matt Taibbi care le-a studiat și le-a prezentat într-o formă sumar introductivă pe Twitter, urmând să revină cu detalii ulterior.

Documentele arată că a fost nevoie doar de o comandă din partea „democraților” pentru ca rețeaua de socializare să interzică jurnaliştii, bloggerii și vedetele influente. Este motivul pentru care, până la preluarea lui Musk, Twitter a fost un focar de activitate de extremă stângă în întreaga lume. Chiar și pedofilii s-au simțit confortabil acolo, Musk reușind împreună cu activiști pentru drepturile copiilor să șteargă peste 40.000 de conturi care exploatau sexual copii.

Deja în 2020, solicitările persoanelor cu conexiuni de a șterge tweet-urile erau de rutină. Un director îi scrie altuia: „Mai multe de revizuit de la echipa Biden”. Răspunsul a fost: „Rezolvat”.

Celebritățile și necunoscuții deopotrivă puteau fi eliminați sau revizuiți la cererea unui partid politic:

În timp ce ambele partide (campania Biden și Casa Albă a lui Trump) au avut acces la aceste instrumente, Taibbi scrie că „Deoarece Twitter a fost și este populat în mare parte de oameni de orientare politică de stânga, au existat mai multe canale, mai multe modalități de a se plânge, deschise către stânga (ei bine, democrați) decât dreapta.”

Ce s-a întâmplat când a apărut articolul despre laptopul lui Hunter Biden

La 14 octombrie 2020, New York Post a publicat articolul despre  conținutul laptopului abandonat al lui Hunter Biden, care a arătat traficul de influențaă la nivel international și implicarea chiar a lui Joe Biden, candidat, la momentul apariției articolului, la alegerile prezidențiale.

„Twitter a făcut pași extraordinari pentru a suprima povestea, eliminând link-uri și postând avertismente că ar putea fi „nesigură”. Ei chiar au blocat transmiterea acesteia prin mesaj direct, un instrument până acum rezervat cazurilor extreme, de ex. pornografie infantilă” scrie Taibbi.

Fostul secretar de presă al Casei Albe, republicana Kayleigh McEnany, a fost suspendată de pe Twitter pentru că a partajat articolul, fapt care a determinat-o pe directorul de politici publice al Twitter, Caroline Strom, să trimită un e-mail echipei de comunicare, întrebând de ce a fost suspendată.

Răspunsul: încălcarea politicii companiei „materiale piratate”.

Doar ca e-mailurile interne obținute de Taibbi, au dezvăluit că articolul nu a încălcat politica companiei și că „Decizia a fost luată la cele mai înalte niveluri ale companiei, dar fără știrea CEO-ului Jack Dorsey, cu fostul șef al Departamentului juridic, politici și încredere, Vijaya Gadde care joacă un rol cheie.”

„Hacking-ul a fost scuza, dar în câteva ore, aproape toată lumea și-a dat seama că asta nu va ține. Dar nimeni nu a avut curajul să schimbe decizia”, conform unui fost angajat, potrivit lui Taibbi.

Într-un schimb de e-mailuri, Gadde a comunicat cu fostul șef al departamentului de cenzură (numit încredere și siguranță), Yoel Roth, despre cenzurarea poveștii pentru că este „nesigură”.

Taibbi a spus că, potrivit unui fost angajat al Twitter, Twitter a refuzat să-și corecteze greșeala de a suprima povestea despre laptopul lui Hunter Biden și a acoperit-o în schimb, spunând că „toată lumea știa că a fost o mizerie”.

Problema cu hotărârea privind „materiale piratate”, au spus mai multe surse, a fost că, în mod normal, aceasta necesită o constatare oficială/politică a unei piratări. Dar o astfel de constatare nu există.

Jurnalistul Matt Taibbi urmează să facă în continuare dezvăluiri despre conținutul Twitter Files care probabil vor arăta modul fraudulors în care Twitter făcea propagandă stângistă și manipula conturile și postările utilizatorilor după bunul plac.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading