Disney actualizează mesajul pentru conținut rasist în filmele clasice

by | 16 Oct 2020 | Social

Mesajul pentru conținut rasist intrat în vigoare anul trecut in filmele clasice Disney a fost actualizat cu un mesaj mai consolidat.

Când sunt redate pe serviciul de streaming Disney + filme precum Dumbo, Peter Pan și Jungle Book apar acum cu un mesaj despre stereotipuri.

„Acest program include descrieri negative a oamenilor sau culturilor”, spune mesajul.
„Aceste stereotipuri erau greșite atunci și sunt greșite si acum”.

Mesajul adaugă că, mai degrabă decât să eliminăm conținutul, „vrem să recunoaștem impactul nociv al acestuia, să învățăm din acesta și să pornim conversații pentru a crea împreună un viitor mai incluziv”.

Alte filme care poartă avertismentul sunt The Aristocats, care arată o pisică cu „față galbenă” care cântă la pian cu bețișoarele și Peter Pan unde nativii americani sunt menționați ca „piei roșii”.

Warner Bros are în mod similar un mesaj despre „prejudecăți etnice și rasiale” în unele dintre desenele sale animate.

„Deși aceste desene animate nu reprezintă societatea actuală, ele sunt prezentate așa cum au fost create inițial, pentru că a face altfel ar fi același lucru cu a pretinde că aceste prejudecăți nu au existat niciodată”, spune avertizarea Warner Bros.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading