Donald Trump are accesul interzis definitiv la Twitter, dar reprezentanții teroriștilor talibani sunt prezenți în rețea

by | 23 Aug 2021 | Social

Standardele Twitter au fost puse sub semnul întrebării duminică după ce utilizatorii au subliniat că un purtător de cuvânt cheie al talibanilor a folosit platforma pentru a oferi actualizări despre avansul grupului în țară, în timp ce contul fostului președinte Trump rămâne permanent suspendat.

Contul lui Zabihullah Mujahid nu este verificat, dar are aproape 280.000 de adepți și este citat în mod regulat de către principalele ageții de știri. Recent, a trimis pe Twitter o actualizare privind „unitățile militare” care intrau în Kabul. El a scris că „avansul lor continuă normal”.

Jerome Riviere, politician francez, a intrat pe Twitter și a postat: „Libertatea și democrația nu se descurcă bine când Twitter continuă să interzică contul lui Trump, dar îl lasă pe purtătorul de cuvânt al talibanilor fără ezitări”.

Pe 8 ianuarie, Twitter a anunțat pe blogul său că contul lui Donald Trump, care avea peste 80 de milioane de adepți, a fost suspendat definitiv. Raționamentul a fost că păstrarea activă a contului @realDonaldTrump ar crește riscul „incitării ulterioare a violenței”.

Un membru al Congresului a declarat în apelul comisiei pentru afaceri externe: „Am auzit mai multe de la talibani decât am auzit de la Biden”.

Fostul președinte Trump, la rândul său, a emis duminică o declarație prin care solicita ca Biden să „demisioneze de rușine”.

“Este timpul ca Joe Biden să demisioneze de rușine pentru ceea ce a permis să se întâmple cu Afganistanul, împreună cu creșterea uriașă a COVID, catastrofa de la graniță, distrugerea independenței energetice și economia noastră defectuoasă”, a scris fostul președinte într-o declarație.

Etichete: Trump

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading