Elon Musk cumpără Twitter pentru viitorul umanității. Make Twitter Great Again!

by | 26 Apr 2022 | Social

Astăzi marcăm o zi istorică în lupta pentru libertatea de exprimare pe internet. Cei mai prețioși fulgi de zăpadă din online se topesc, deoarece Elon Musk urmează să preia controlul asupra Twitter. Cel mai bogat om din lume și CEO Tesla și SpaceX a anunțat că oferta sa de a prelua Twitter, cea mai influentă platformă de socializare din lume a fost acceptată.

Musk, care se autointitulează „absolutist al libertății de exprimare”, este acum sub tiruri intense din partea războinicilor de tastatură progresiști care îl consideră „periculos” pentru platformă sau, mai dramatic, pentru umanitate pentru că dorește să acorde drept de exprimare tuturor.

Twitter ca și alte companii de tehnologie din SUA sunt temple ale stângii extreme democrate care a abuzat extrem de odios de puterea dominantă interzicând numeroase personalitați, politicieni, jurnaliști, oameni obișnuiți pentru că opiniile lor sunt contrare celor ale progresiștilor. Totul a culminat prin interzicerea Președintelui SUA, Donald Trump și a excelat, chiar, în timpul pandemiei cu pedepsirea celor ce criticau carantina, masca, vaccinul, cereau anumite medicamente și nu erau umbra puterii medico-birocrate.

Twitter a fost fondat în urmă cu aproximativ 15 ani pentru a servi drept platformă pentru „aripa libertății de exprimare a partidului liberei exprimări”. Ce ironie, acum a devenit un mecanism de cenzură pură și de control al discursului.

În ultimii ani, compania din California s-a transformat într-un organism de cenzură a  mesageriei în stil sovietic, unde gândirea greșită este pedepsită prin exilarea pe viață și nu există loc pentru disidență față de narațiunea regimului dominant.

Dar cea mai mare vină a rețelei sociale de casă a Partidului Democrat din SUA este faptul că a interferat grav cu alegerile americane prezidențiale din 2020 când a blocat complet și a șters orice referire la faimosul laptop al fiului candidatului Joe Biden care detalia afacerile necurate care îl implicau atât pe fiu cât și pe tată. Națiunea americană nu a știut acele lucruri iar Trump a pierdut alegerile. O ingerință ce atentează grav la democrația unei țări prin manioularea grosolană a alegerilor.

Înainte de preluarea lui Musk, Twitter își finaliza transformarea într-o instituție de poliție a gândirii, cu încurajarea exprimată din partea guvernului SUA, care a cerut în mod repetat ca susținătorii „dezinformarii” să dispară de pe platformă. Toate aceste cu câteva luni înainte de alegerile intermediare din toamnă pe care democrații se pare că le vor pierde drastic.

Intențiile lui Musk: libertatea de exprimare, restaurarea democrației

Elon Musk a transmis o declarație luni după-amiază, după ce consiliul de administrație al Twitter a aprobat în unanimitate oferta sa de a cumpăra compania pentru 44 de miliarde de dolari:

„Libertatea de exprimare este piatra de temelie a unei democrații funcționale, iar Twitter este piața digitală a orașului în care sunt dezbătute chestiuni vitale pentru viitorul umanității”, a spus Musk într-un comunicat. „De asemenea, vreau să fac Twitter mai bun ca niciodată, îmbunătățind produsul cu noi funcții, făcând algoritmii open source pentru a crește încrederea, învingând spammerii și autentificând toți oamenii. Twitter are un potențial extraordinar – aștept cu nerăbdare să lucrez cu compania și comunitatea de utilizatori pentru a-l debloca.”

Tranzacția de 44 de miliarde de dolari a fost aprobată în unanimitate de consiliul de administrație al Twitter și este de așteptat să se încheie în acest an.

„În conformitate cu termenii acordului, acționarii Twitter vor primi 54,20 USD în numerar pentru fiecare acțiune din acțiunile comune Twitter pe care o dețin la închiderea tranzacției propuse”, a transmis Twitter într-un comunicat. „Prețul de cumpărare reprezintă o primă de 38% față de prețul de închidere al acțiunilor Twitter la 1 aprilie 2022, care a fost ultima zi de tranzacționare înainte ca domnul Musk să-și dezvăluie participația de aproximativ 9% din Twitter.”

Consiliul de administrație al Twitter a părut inițial să facă tot ce îi stă în putere pentru a-l împiedica pe Musk să cumpere compania cu oferta sa de 43 de miliarde de dolari la începutul acestei luni.

Cu toate acestea, lucrurile s-au schimbat după ce Musk a dezvăluit săptămâna trecută într-un dosar al Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare (SEC) că a asigurat o finanțare de peste 46,5 miliarde de dolari pentru preluarea companiei, inclusiv 13 miliarde de la Morgan Stanley, 12,5 miliarde de la alte bănci și 21 de dolari miliarde fonduri personale.

Make Twitter Great Again!

Etichete: cenzură | Elon Musk | Twitter

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading