Elveția respinge tsunami-ul de gen și stabilește că sexul este binar (bărbat sau femeie)

by | 13 Jan 2023 | Social

În Elveția sunt bărbați și femei, nu este loc pentru incertitudini. Într-o decizie complet opusă isteriei globale a confuziei sexuale, Guvernul Confederației Elvețiene a respins ideologia de gen, hotărând că sexul este binar și că oamenii sunt din punct de vedere legal bărbați sau femei, fără excepție.

Pentru cei ce se îndoiesc, se poate oricând recomanda o oglindă și stare corporală nudă. Cine apare ca o păpușă, făra organe sexuale, ar putea pretinde poate modificarea legii.

Elveția pare o țară ciudată. Se gândește să restricționeze vânzările de mașini electrice și să își închidă granițele pentru imigrație „din motive de mediu” iar acum asta.

Guvernul elvețian a respins o propunere de a introduce o opțiune de „al treilea gen” sau „non-gen” pentru înregistrările oficiale. Dacă doriți să vă înregistrați la Registrul Civil elvețian, vor exista doar două variante în ceea ce privește sexul, cele de o viață: bărbat sau femeie. Opțiunea non-binară nu este dată.

„Modelul binar de gen este încă puternic înrădăcinat în societatea elvețiană”, a declarat Consiliul Federal Elvețian ca răspuns la două propuneri ale Parlamentului, potrivit Associated Press. „În prezent, precondițiile sociale pentru introducerea unui al treilea gen nu există”, a adăugat el.

Consiliul Federal a precizat că includerea opțiunilor alternative pentru marcatorii de gen ar necesita „numeroase” modificări ale Constituției Elveției și ale legilor atât la nivel național, cât și la nivel cantonal.

Procesul de revizuire a Constituției țării este complicat. Potrivit Parlamentului elvețian, o revizuire parțială sau totală a constituției trebuie aprobată atât de majoritatea alegătorilor, cât și de majoritatea celor 26 de cantoane ale țării. Sistemul politic al Elveției include patru partide ale căror puncte de vedere variază de la stânga la dreapta și au loc referendumuri frecvente pe o varietate de probleme.

Țările vecine Elveția, Germania și Austria, precum și alte țări din Europa de Vest, cum ar fi Spania, Belgia și Țările de Jos, și-au modificat registrele civile pentru a include opțiuni de „al treilea gen” sau „non-gen”.

Etichete: Elveția | gen

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading