English Touring Opera a concediat 14 muzicieni pentru că sunt albi, invocând politica de diversitate. Muzicienilor, cu vârste cuprinse între 40 și 66 de ani, li s-a spus că nu li se vor oferi contracte cu compania în primăvara anului 2022, citând îndrumări privind diversitatea de la Arts Council England, a raportat Sunday Times.

Muzicienii, care lucrează oficial ca profesioniști independenți colaborează cu compania chiar și de 20 de ani și o consideră o slujbă permanentă.

Arts Council England, care finanțează Opera cu circa 1,78 milioane de lire sterline pe an a răspuns ferm, spunând că nu a încurajat niciodată compania să demită muzicieni.


„Nu am instruit English Touring Opera să trimită această scrisoare”, a spus Consiliul. „Suntem acum în dialog cu ETO pentru a ne asigura că nu au fost încălcate criteriile de finanțare”.

Directorul ETO, James Conway, le-a scris muzicienilor, spunându-le că compania „trece prin unele schimbări semnificative”, care includ „creșterea tuturor tipurilor de diversitate în echipa sa”. El a spus că opera va acorda prioritate „creșterii diversității în orchestră”, deoarece au existat „progrese constante” în acest domeniu pe scenă. Conway a adăugat că decizia este „în conformitate cu îndrumarea fermă a Consiliului pentru Arte”.

Miscarea a fost condamnată de sindicatul muzicienilor, care a spus că a fost „îngrozită” de scrisoare.

Conform Wikipedia, Anglia este o țară cu circa 56 milioane de locuitori, din care:

  • 85.4% Albi
  • 7.8% Asiatici
  • 3.5% Negri
  • 2.3% Mixt
  • 1.0% Alții

Pentru echitate propun ca proporțional cu structura populației, toate rasele sa fie obligate să dea numărul potrivit de muzicieni, ingineri, it-iști, frizeri, constructori, jucători de baschet, fotbal etc și să fie obligatoriu angajați conform procentelor. Oare cum i-or obliga dacă nu vor vrea să facă aceste meserii?