Facebook, Instagram vor permite temporar postările care incită la violență împotriva rușilor

by | 11 Mar 2022 | Social

Compania Meta care deține Facebook și Instagram va permite utilizatorilor din unele țări să incite la violență împotriva rușilor și soldaților ruși în contextul invaziei Ucrainei, potrivit e-mailurilor interne văzute de Reuters joi. Aceasta înseamnă o modificare temporară a politicii sale privind discursul instigator la ură.

Compania de social media permite, de asemenea, temporar unele postări care doresc moartea președintelui rus Vladimir Putin sau președintelui belarus Alexander Lukașenko în țări precum Rusia, Ucraina și Polonia, potrivit unei serii de e-mailuri interne adresate moderatorilor săi de conținut.

Aceste apeluri la moarte vor fi permise dacă nu conțin alte ținte sau nu au doi indicatori de credibilitate, cum ar fi locația sau metoda, a spus un e-mail, într-o modificare recentă a regulilor companiei privind violența și incitarea.

E-mailurile spuneau că apelurile la violență împotriva rușilor sunt permise atunci când postarea vorbește în mod clar despre invazia Ucrainei iar apelurile la violență împotriva soldaților ruși au fost permise deoarece aceștia reprezintă armata rusă dar nu se va aplica prizonierilor de război.

Modificările temporare ale politicii se aplică în Letonia, Lituania, Estonia, Polonia, Slovacia, Ungaria, România, Rusia și Ucraina.

Săptămâna trecută, Rusia a declarat că interzice Facebook în țară ca răspuns la ceea ce a spus că sunt restricții de acces la mass-media rusă pe platformă. Moscova a reprimat companiile de tehnologie în timpul invaziei sale în Ucraina, pe care o numește „operațiune specială”.

Multe platforme majore de socializare au anunțat noi restricții de conținut în jurul conflictului, inclusiv blocarea mass-mediei de stat ruse RT și Sputnik în Europa.

E-mailurile au arătat, de asemenea, că Meta ar permite laudele batalionului Azov, care este în mod normal interzis, într-o schimbare raportată pentru prima dată de The Intercept.

Purtătorul de cuvânt al Meta Joe Osborne a declarat anterior că „se face, deocamdată, o excepție restrânsă pentru laudele Regimentului Azov strict în contextul apărării Ucrainei sau în rolul lor ca parte a Gărzii Naționale a Ucrainei”.

sursa: Reuters

Etichete: Facebook

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

LoadingCele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading