Fauci: Americanii ar trebui să fie „pregătiți pentru posibilitatea” unor noi restricții COVID-19

by | 30 Mar 2022 | Social

Dr. Anthony Fauci, consilier COVID-19 la Casa Albă, a avertizat cu privire la potențialul de reinstaurare a restricțiilor COVID-19 în Statele Unite.

Americanii, a spus el pentru BBC , „trebuie să fie pregătiți pentru posibilitatea” unei creșteri a cazurilor de COVID-19, care ar putea duce la restricții suplimentare.

„Nu vreau să folosesc cuvântul „blocaje”. Termenul are o semnificație mare. Dar, cred că trebuie să fim cu ochii pe graficul de infecții”, a spus el pentru presa.

Cazurile, spitalizările și decesele cauzate de virus au scăzut semnificativ în Statele Unite din iarnă.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au spus că în prezent, subvarianta BA.2 a Omicron este cea care se răspândește cel mai mult, reprezentând aproximativ 54,9 la sută din cazuri.

„Fiind vorba de acestea, trebuie să fim pregătiți pentru posibilitatea ca o altă variantă să apară”, a spus Fauci. „Și atunci, dacă lucrurile se schimbă și avem o variantă care ne dă o creștere a cazurilor și a spitalizării, ar trebui să fim suficient de pregătiți și flexibili pentru a ne întoarce – cel puțin temporar – la un tip mai rigid de restricții, cum ar fi purtarea măștilor în interior.”

Interesant este că în urmă cu câteva zile, Fauci a declarat unui alt agent de presă că nu se așteaptă la o nouă creștere semnificativă a COVID-19.

„Nu aș fi deloc surprins dacă vedem o oarecare creștere”, a spus Fauci pentru Washington Post. „Nu văd, cu excepția cazului în care ceva se schimbă dramatic, că ar exista o creștere majoră.”

În ultimele luni, o serie de state și orașe conduse de democrați au luat măsuri pentru a anula regulile legate de COVID-19, inclusiv pașapoartele pentru vaccinuri și obligativitatea purtării maștii. Cu toate acestea, purtarea măștii este încă obligatorie în interiorul aeroporturilor și în avioane.

Mai mulți directori ai companiilor aeriene i-au cerut recent președintelui Joe Biden să renunțe la mandatul de mască pentru aeroporturi și avioane, potrivit unei scrisori deschise care a fost emisă la începutul lunii martie. Nouă însoțitoare de bord au deschis recent un proces împotriva CDC, în încercarea de a bloca mandatul de mască.

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a decis marți să emită o autorizație de utilizare de urgență pentru o noua doză a vaccinurilor Moderna și Pfizer-BioNTech COVID-19 pentru persoanele cu vârsta de 50 de ani și peste. CDC a spus că este de acord cu decizia FDA.

„CDC a extins eligibilitatea pentru o doză suplimentară pentru anumite persoane care ar putea prezenta un risc mai mare de rezultate severe ale COVID-19”, a declarat directorul CDC, Rochelle Walensy, într-o declarație, susținând că „rapelurile sunt sigure”.

Etichete: COVID-19 | restricții

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading