FINA interzice transgenderilor să mai participe în competiții feminine

by | 21 Jun 2022 | Social

FINA, Federația Internațională de Natație, a interzis femeilor transgender care au trecut prin orice formă de pubertate masculină să participe la întrecerile pentru femei.

Noua politică a FINA, care a fost adoptată cu o marjă de 71% după ce cei 152 de membri ai săi au votat pe această temă, îi va forța pe înotătorii transgender să concureze într-o eventuală categorie separată care îi include doar pe cei care susțin că identitatea lor de gen este diferită de sexul lor biologic.

Pentru ca sportivii transgender care s-au născuți bărbați să concureze la evenimentele feminine, trebuie să-și fi încheiat tranziția până la vârsta de 12 ani.

Președintele FINA, Husain Al-Musallam, a spus că votul se referă la „protejarea echității competiționale” și a drepturilor sportivilor.

„Fina va primi întotdeauna fiecare atlet”, a spus Al-Musallam. „Crearea unei categorii deschise va însemna că toată lumea are oportunitatea de a concura la nivel de elită.”

Fosta înotătoare britanică Sharron Davies a lăudat decizia, afirmând că este „mândră” de FINA pentru că „a ținut seama de știință, a întrebat atleții/antrenorii și a susținut sportul echitabil pentru femei”.

Cazul Will-Lia Thomas

Lia Thomas, născută bărbatul Will Thomas, a concurat în probe de înot masculine, la nivel universitar timp de 3 ani, cu rezultate mai mult decât modeste. Apoi a declarat că se simte femeie și a trecut la probele feminine, câștigând pe bandă rulantă probele, stabilind și recorduri care probabil nu vor avea cum să fie bătute.

Mai mult voci s-au opus public participării bărbaților care se declară acum femei să participe în sporturile feminine pentru că ar avea avantaje enorme față de femei, fiind imediat distruse mediatic și în rețelele sociale de hoardele de extremiști progresiști.

„Există un bărbat, pe numele său Will Thomas, care și-a schimbat numele în Lia Thomas, care concureză în înotul feminin. Probabil că femeile nu sunt considerate oameni pe de-a întregul. Altfel, nu înțeleg de ce am lăsa un bărbat să concureze în înotul feminin”,a explicat Kellie-Jay Keen, directorul unei organizații ce promovează drepturile femeilor

Mai mulți medici au declarat pentru New York Times că înotatoarea transgender Lia Thomas încă mai avea un avantaj fizic nedrept față de femeile biologice, în ciuda faptului că sportivul a fost supus unei terapii de suprimare a testosteronului.

Etichete: progresism

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading