Forumul Economic Mondial presează țările bogate să le despagubească pe cele sărace pentru inundații și secetă

by | 11 Nov 2022 | Social

Forumul Economic Mondial a publicat recent un articol în temă cu conferința ONU privind schimbările climatice desfășurată în aceste zile în Egipt. Acolo se cere ca „națiunile bogate” să plătească pentru daunele climatice din țările mai sărace.

Conferința de anul acesta privind schimbările climatice (cunoscută și ca COP27) are loc la Sharm El Sheikh, Egipt în perioada 6-18 noiembrie. Acolo, țările ar trebui să se dedice luptei împotriva schimbărilor climatice și să o considere „prioritatea globală de vârf.

Forumul Economic Mondial (WEF) a publicat un articol în care organizația globalistă cere acordarea de compensații – adică reparații. Și anume, țările mai bogate ar trebui să plătească „țărilor mai puțin norocoase” bani pentru daune și pierderi cauzate de vremea imprevizibilă. Occidentul va fi astfel o vaca de muls la infinit, pentru că dezstre naturale și vreme rea au fost de când lumea și or să tot fie.

Ce țară săracă n-ar cere reparații? Nu vă amăgiți că e doar o fază. Nu, e plan bine ticluit de a redistribui bogăția de la cei care au la cei care cer. Poate vă întreați de ce să ne pese. Păi pentru că suntem parte a UE și trebuie să stăm în frig și făra curent să ajutăm Germania și Franța deși noi avem cel mai mic consum din Europa. La fel cu migranții, trebuie să luăm cât mai mulți deși noi n-am pornit războaie, n-am avut colonii șin-am avut sclavi.

Iată ce spune articolul:

Reuniunea Conferinței Părților sau COP27, care se adună în Egipt, are loc pe fundalul inundațiilor catastrofale din Pakistan și Nigeria, secetelor record în Cornul Africii și Chinei, perioade lungi de valuri de căldură peste Europa și India și uragane record care lovesc Statele Unite. Se așteaptă ca reuniunea să se concentreze asupra faptului dacă națiunile bogate care au emis cea mai mare parte din dioxidul de carbon care alimentează istoric schimbările climatice ar trebui să compenseze „pierderile și daunele” aduse țărilor în curs de dezvoltare care nu au contribuit în mod semnificativ la problemă și sunt cele mai puțin pregătite pentru impactul acesteia.

Încă din 2009, țările dezvoltate au promis 100 de miliarde de dolari pe an pentru a ajuta țările în curs de dezvoltare să reducă emisiile și să se pregătească pentru schimbările climatice. Cu toate acestea, acest lucru nu a fost respectat. Prin urmare, țările în curs de dezvoltare cer plăți și compensații pentru vremea imprevizibilă – probabil pentru că își dau seama că „schimbările climatice” sunt un mijloc bun de a exercita presiune.

Dar cine ar trebui să plătească pentru asta? Având în vedere faptul că până și țările industrializate se confruntă în prezent cu probleme financiare enorme, se pune problema cu privire la finanţarea „Fondului de reacţie”, care conform WEF urmează să fie înfiinţat.

Potrivit organizației globaliste, planurile includ introducerea unor taxe „excepționale” pe care companiile de petrol și gaze ar trebui să le plătească. Cum ar trebui să funcționeze asta? Petrolul și gazele sunt reduse din ce în ce mai mult, oferta scade și prețurile continuă să crească. Profiturile suplimentare generate de aceasta ar trebui colectate și apoi să fie transferate către fond.

Să nu credeți că aceste taxe nu se vor vedea mai mult în prețurile gazului și petrolului. Tot cetățenii îl vor plăti. Și vor veni fanaticii verzi care vor spune că trebuie urgent să trecem la energia verde pentru că prețurile la combustibilii fosili sunt uriașe. Dar prețurile sunt așa pentru că sunt crescute artificial prin accize și taxe verzi iar de acum și prin taxa de pomană.

Sub pretextul „combaterii schimbărilor climatice”, cetățenii din Europa și America de Nord vor trebui probabil să își aducă o contribuție suplimentară în viitor. Încă nu știm cât de mare va fi până la urmă. Dar un lucru este clar: Occidentul nu va scăpa ieftin.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading