Generalul polonez: „Pur și simplu nu avem muniție pentru Ucraina”

by | 3 May 2023 | Social

Vorbind la o sesiune de strategie, șeful de stat major al Forțelor Armate poloneze, generalul Rajmund Andrzejczak, a spus că atunci când analizează războiul din Ucraina, este pesimist. Acest lucru se întâmplă, a explicat el, pentru că „nu există nimic care să indice că Rusiei îi vor lipsi resursele pentru a continua conflictul”.

El a spus în timpul sesiunii că nu crede că sancțiunile vor împiedica Rusia să aibă fonduri pentru a continua războiul.

Generalul a oferit și o evaluare sumbră a capacității Poloniei de a trimite muniție în Ucraina.

„Pur și simplu nu avem muniție. Industria noastră nu este pregătită să trimită echipamente în Ucraina și să ne mențină propriile rezerve care sunt în scădere”, a spus el. El a menționat că prezintă neobosit această analiză pentru a crește gradul de conștientizare.

El și-a continuat remarcile spunând că „războiul nu este treaba soldaților”. Este mai degrabă „o chestiune de politică cu factori economici care implică finanțe, infrastructură, tehnologie, alimente și o serie de alte probleme pe care trebuie să le includeți în ecuație pentru a putea înțelege.”

Vezi și:  Politico enunță scenariul prezentat de Știri Alternative: Războiul din Ucraina s-ar putea încheia după Modelul Coreean.

Generalul Andrzejczak a observat că „Ucraina se confruntă cu probleme financiare uriașe”, în ciuda pachetelor uriașe de ajutor pe care le primea din SUA, Occident și Polonia.

Generalul Andrzejczak a declarat Biroului de Securitate Națională că situația de securitate cu care se confruntă Polonia ca fiind extrem de periculoasă. Întrebat dacă liderii Occidentului înțeleg cât de departe este Ucraina de a câștiga războiul cu Rusia, el a opinat că „o evaluare sinceră a amenințărilor a fost încă o surpriză și un șoc pentru majoritatea dintre ei”.

Generalul a mai spus că nu există niciun indiciu că ucrainenii care au fugit din țara lor se vor întoarce acasă pentru a începe reconstrucția, adăugând că consideră că summitul NATO de la Vilnius va fi „un summit care să definească credibilitatea noastră, a NATO și a întregului Occident.”

Etichete: razboi | Ucraina

Ultimele știri

LoadingCele mai cititeTe-ar putea interesa

Loading


Loading