Generalul polonez: „Pur și simplu nu avem muniție pentru Ucraina”

by | 3 May 2023 | Social

Vorbind la o sesiune de strategie, șeful de stat major al Forțelor Armate poloneze, generalul Rajmund Andrzejczak, a spus că atunci când analizează războiul din Ucraina, este pesimist. Acest lucru se întâmplă, a explicat el, pentru că „nu există nimic care să indice că Rusiei îi vor lipsi resursele pentru a continua conflictul”.

El a spus în timpul sesiunii că nu crede că sancțiunile vor împiedica Rusia să aibă fonduri pentru a continua războiul.

Generalul a oferit și o evaluare sumbră a capacității Poloniei de a trimite muniție în Ucraina.

„Pur și simplu nu avem muniție. Industria noastră nu este pregătită să trimită echipamente în Ucraina și să ne mențină propriile rezerve care sunt în scădere”, a spus el. El a menționat că prezintă neobosit această analiză pentru a crește gradul de conștientizare.

El și-a continuat remarcile spunând că „războiul nu este treaba soldaților”. Este mai degrabă „o chestiune de politică cu factori economici care implică finanțe, infrastructură, tehnologie, alimente și o serie de alte probleme pe care trebuie să le includeți în ecuație pentru a putea înțelege.”

Generalul Andrzejczak a observat că „Ucraina se confruntă cu probleme financiare uriașe”, în ciuda pachetelor uriașe de ajutor pe care le primea din SUA, Occident și Polonia.

Generalul Andrzejczak a declarat Biroului de Securitate Națională că situația de securitate cu care se confruntă Polonia ca fiind extrem de periculoasă. Întrebat dacă liderii Occidentului înțeleg cât de departe este Ucraina de a câștiga războiul cu Rusia, el a opinat că „o evaluare sinceră a amenințărilor a fost încă o surpriză și un șoc pentru majoritatea dintre ei”.

Generalul a mai spus că nu există niciun indiciu că ucrainenii care au fugit din țara lor se vor întoarce acasă pentru a începe reconstrucția, adăugând că consideră că summitul NATO de la Vilnius va fi „un summit care să definească credibilitatea noastră, a NATO și a întregului Occident.”

Etichete: razboi | Ucraina

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading