Germanii își vor putea schimba sexul o dată pe an, fără a fi nevoie de operație

by | 2 Aug 2022 | Social

Fiecare german își va putea schimba sexul o dată pe an. Tot ce trebuie să facă este să treacă pe la oficiul de registratură. Instanța nu se va pronunța în acest sens și nici nu vor fi obligatorii de intervenții chirurgicale.

„Astăzi este o zi bună pentru libertate și diversitate în țara noastră”, au anunțat împreună ministrul familiei german Lisa Paus și ministrul justiției, Marco Buschmann, la începutul lunii iulie, când au prezentat Actul de autodeterminare. Acesta se aplică exclusiv schimbării genului și prenumelui.

Legea ar trebui să înlocuiască o normă juridică din 1980, care, potrivit Ministerului Federal al Justiției, este „în esență neconstituțională”.

„Actul de autodeterminare va îmbunătăți viața persoanelor transgender și va recunoaște diversitatea de gen”, a declarat ministrul Familiei Lisa Paus. „În multe domenii, societatea este înaintea legislației. Ca guvern, am decis să creăm un cadru legal pentru o societate deschisă, diversă și modernă”, a adăugat ea.

Potrivit ministrului Justiției, Marko Buschmann, “legea vine ca urmare a  din diversității vieții. Actuala lege tratează persoanele afectate ca și cum ar fi bolnave. Nu există nicio justificare pentru acest lucru”.

Actul de autodeterminare este menit să ofere, pentru prima dată, un tratament uniform pentru persoanele transgender, intersexuale și non-binare pentru a-și schimba genul și prenumele după bunul plac. Ulterior, germanii își vor putea schimba sexul și prenumele pur și simplu vizitând oficiul de registratură. Depunerea unui raport medical în cadrul procedurilor judiciare nu ar mai fi obligatorie conform legislației propuse.

Totuși, legea prevede unele limitări pentru ca centrele de evidență să nu fie supraaglomerate. Germanii își vor putea schimba sexul doar o dată pe an. Actul de autodeterminare se aplică exclusiv schimbării genului și prenumelui. Dacă o persoană solicită și schimbarea organelor sexuale, aceasta se va decide pe baza unui aviz medical profesional.

Pentru minorii sub 14 ani, sau în cazul în care minorul este în incapacitate de a efectua acte juridice, declarația de modificare va fi depusă la registratură de către reprezentanții legali. Adolescenții mai mari de 14 ani vor putea depune singuri declarația cu acordul reprezentanților lor legali, dar dacă părinții sau alți reprezentanți legali nu sunt de acord, instanța va interveni.

Proiectul mai prevede că procedura va fi păstrată confidențială, orice publicare fiind sancționată cu amendă.

O majoritate moderată a germanilor, 46%, aprobă planurile guvernului, în timp ce 41% dintre respondenți resping legea, potrivit unui sondaj reprezentativ al Institutului YouGov.

Opoziție firavă

Unele organizații feministe sunt total împotriva legii iar dintre partidele politice, doar opoziția AfD (partid populist de dreapta) este împotriva acesteia. Potrivit unuia dintre reprezentanții partidului, Stephan Brandner, legea „nu are nimic de-a face cu libertatea, ci este o expresie a negării flagrante a realității. În biologie, legile nu pot fi pur și simplu ignorate”, a susținut Brandner.

Unele partide politice au obiecții parțiale. CDU (dreapta globalistă), de exemplu, refuză eliminarea opiniilor experților, în special pentru copii și adolescenți. În regiunea Saxonia-Anhalt, SPD (socialiști) este singurul din coaliția de guvernare care aprobă legea fără rezerve. FDP (liberali) dorește să facă ajustări pentru a se asigura că nimeni nu se poate ascunde de autorități sau creditori atunci când își schimbă prenumele.

Etichete: LGBT

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading