Grup poli gay face istorie: 3 tați pe certificatul de naștere

by | 3 Mar 2021 | Social

Un grup homosexual, poliamoros din California a făcut istorie în 2017, când a devenit prima familie din stat care a inclus trei tați pe certificatul de naștere.

Călătoria lor reproductivă și bătălia legală pentru a deveni părinții lui Piper, acum în vârstă de 3 ani, sunt detaliate în „Trei tati și un bebeluș” aparuta in 3 martie, scrisa de unul dintre tați, dr. Ian Jenkins.

Jenkins și partenerii săi, Jeremy Hodges și dr. Alan Mayfield, nu își văd familia – care include acum și fiul lor, Parker, 1 – ca neobișnuită.

„Faptul că Piper are trei părinți nu este mare lucru. Eu am trei părinți – mama, tatăl și mama vitregă – și nimeni nu se gândește la asta ”, scrie Jenkins în carte. „Unii oameni par să creadă că este vorba despre o grămadă de sex sau ceva, sau că suntem instabili și facem lucruri nebunești. Dar casa noastra este absolut obisnuită și domestica iar cu siguranță nu este „Tiger King”, referindu-se la documentarul de pe Netflix.

Jenkins l-a cunoscut pe Mayfield, un psihiatru, în timp ce își terminau rezidențiatele medicale în Boston. Cei doi au fost împreună timp de opt ani, când Hodges, care lucrează la un spital pentru o grădină zoologică, a intrat în peisaj.

Deși relația lor cu Hodges a început ca o prietenie, lucrurile au devenit rapid romantice. După cinci ani de relație în grup, trio-ul a început să discute serios despre familie cu copii iar prietenii s-au oferit să le doneze embrioni.

În anul următor cei trei au cheltuit mai mult de 120.000 de dolari pe taxe legale, contracte, implantări și teste. “Cuplurile gay nu ajung părinți din întâmplare. Este întotdeauna un act deliberat și unul complicat”, scrie Jenkins.

În primul rând au trebuit să găsească un surogat. Din fericire, prietena lor Dalila s-a oferit sa poarte copilul in pantece. Apoi au venit avocații. Embrionii trebuiau adoptați astfel încât fiecare om să aibă drepturi părintești egale. A fost un caz rar: părinții terți sunt de obicei adăugați la certificatele de naștere după fapt, nu la momentul nașterii.

Nu a ajutat faptul că unul dintre embrioni nu a fost viabil, iar altul să nu se implanteze corect. Procesul a trebuit să înceapă de la capăt. De data aceasta prietena lor Meghan le-a venit în ajutor lor.

Au urmat procese legale mai complicate.

„Trebuia să avem contracte între fiecare bărbat și femeie. Apoi, când s-a planificat un alt ciclu, ne-am dat seama că contractele trebuiau refăcute. Desigur, refacerea lor înseamnă 500 de dolari pe oră în taxe ”, scrie Jenkins. „Și cerința este de a plăti patru avocați [unul pentru a reprezenta fiecare tată, plus unul pentru surogat] pentru a încheia un acord de părinți, de care nu ar fi avut nevoie un cuplu fortmat din barbat si femeie”.

Dar stresul si lupta a meritat. Acum sunt fericiții tatici al unei fetite de 3 ani!

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading