Guvernul australian se pregătește să plătească o factură uriașă pentru efectele adverse ale vaccinurilor COVID

by | 29 Nov 2021 | Sănătate, Social

Guvernul din Australia a introdus Schema de despăgubiri în urma vaccinării COVID, în baza căreia se vor acorda compensații persoanelor care s-au confruntat cu efectele adverse ale vaccinului ce au necesitat cel puțin o noapte de spitalizare. În schimb, companiile producătoare nu vor fi trase la răspundere. (detalii)

După introducerea mecanismului de despăgubiri, casele de avocatură au fost asaltate de solicitările persoanelor afectate care vor să aplice pentru obținerea compensațiilor. Până în prezent, au fost depuse aproximativ 10.000 de cereri de despăgubire împotriva vătămării cauzate de vaccin, ceea ce echivalează cu despăgubiri de cel puțin 50 de milioane de dolari, în eventualitatea în care acestea vor fi aprobate. În cazul leziunilor cerebrale sau cardiace semnificative sau pentru decese, despăgubirile ar putea ajunge la sute de mii sau chiar milioane de dolari.

Pe siteul Therapeutic Goods Administration s-au înregistrat 78.880 de evenimente adverse legate de vaccinarea COVID-19, fiind deci posibil ca alte zeci de mii de persoane să revendice sume de peste 5.000 de dolari, în baza schemei de despăgubire fără vină, lansată de guvernul federal, după exonerarea de răspundere acordată companiilor producătoare de vaccinuri. Solicitanții care cer 20.000 dolari sau mai puțin vor trebui să prezinte dovezi ale vătămării lor și ale relației cauzale cu vaccinarea COVID-19, precum și dovezi ale costurilor medicale și ale salariile pierdute. Cererile de peste 20.000 dolari, inclusiv pentru persoanele care au decedat, vor fi evaluate de un grup de experți juridici independenți, iar compensațiile se vor acorda pe baza recomandărilor acestora.

Guvernul nu a stabilit încă  standardele după care se va  stabili dacă afecțoiunile persoanei au fost provocate sau nu de vaccin. Odată cu lansarea schemei de despăgubiri, oficialii australieni au admis că „deși au o frecvență mică, pentru persoanele afectate evenimentele adverse sunt într-adevăr foarte devastatoare. Când te confrunți cu o afecțiune de genul accidentului vascular cerebral, cineva care are meseria de șofer de camion nu se va mai putea întoarce la muncă,  iar un contabil își va pierde capacitatea de a procesa numere mari. În cazurile severe, oamenii continuă să se confrunte cu accidente vasculare cerebrale, care pot necesita îngrijirea permanentă”, au recunoscut oficialii australieni.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading