Guvernul Marii Britanii promovează căsătoria religioasă între persoane de același sex

by | 20 Apr 2023 | Social

Pe lângă aceasta promovare agresivă care i-a înfuriat pe cei câțiva tradiționaliști adevărați rămași din partidul conservator, guvernul lui Rishi Sunak a anunțat o extindere a interdicției „terapiilor de conversie” pentru homosexuali la persoane „transgender”. Cu alte cuvinte s-a angajat să interzică practica coercitivă a terapiei de conversie, un părinte neavând dreptul de a constrânge propriul copil în privința homosexualității sau a schimbărilor de gen.

Planul a fost confirmat pe 17 ianuarie de ministrul Egalităților, Kemi Badenoch, încercând să atenueze oarecum anunțul spunând că interzicerea planificată va fi supusă unor consultări amănunțite pentru a nu ajunge să incrimineze părinții atunci când aceștia își vor sfătui proprii copii în problemele de gen.

Cu o zi înainte ca interdicția planificată să fie anunțată oficial, un alt membru al coroanei, deputata de Portsmouth North, Penny Mordaunt, a dezvăluit că i-a scris episcopului anglican din Portsmouth „cu privire la discuțiile despre modul în care Biserica va avansa în problema relațiilor între persoane de același sex”.

„Sper că vor sprijini reforma”, a scris Mordaunt pe Twitter.

Este prima dată când un ministru al guvernului britanic presează oficial Biserica Angliei să celebreze uniunile între persoane de același sex ca șî căsătorii religioase.

„A trecut ceva timp de când Parlamentul a legiferat parteneriatul civil iar apoi căsătoria între persoane de același sex”, a scris ministrul cabinetului în scrisoarea adresată episcopului local. „De atunci, atât Biserica Episcopală din Scoția, cât și Biserica Scoției au fost de acord să ofere căsătorii între persoane de același sex, iar Biserica din Țara Galilor intenționează să facă acest lucru în curând.”

„Această problemă a fost în discuție în cadrul Bisericii Angliei de mult timp. (…) Este important să recunoaștem durerea și trauma pe care aceasta continuă să le provoace multor persoane LGBT care au sentimentul că sunt tratați ca cetățeni de clasa a doua în societatea noastră. Aș aprecia o anumită consecvență în Regatul Unit în aceste chestiuni.”

Când guvernul la fel de „conservator” al lui David Cameron a extins căsătoria civilă în Anglia și Țara Galilor și la cuplurile de același sex, s-a promis că bisericile și alte organizații religioase nu vor fi niciodată presate să urmeze exemplul.

În noiembrie anul trecut, a fost dezvăluit că un număr tot mai mare de episcopi ai Bisericii Angliei îșî declarau în sprijinul „căsătoriei gay”, după ce episcopul de Oxford a cerut să se permită clerului să căsătorească cupluri de același sex.

Potrivit The Telegraph, „aproximativ o treime dintre episcopi au fost în favoarea căsătoriei între persoane de același sex, o treime au fost împotrivă și o treime au fost indeciși”.

Prin urmare, recomandarea episcopilor va fi să nu se permită celebrarea căsătoriilor între persoane de același sex în Biserica Angliei. Cu toate acestea problema ar putea fi supusă în continuare la vot de Sinodul General al Bisericii Anglicane luna viitoare.

Acestea fiind spuse, Biserica Anglicană devine din ce în ce mai irelevantă în insulă, cu un număr tot mai mare de preoți, credincioși și chiar episcopi care fug de noul creștinism neomarxist cautând refugiu în Biserica Catolică.

Conform celui mai recent recensământ pentru Anglia și Țara Galilor, cifrele medii săptămânale de prezență la bisericile anglicane au fost de 605.000 în 2021, reprezentând puțin peste 1% din populație. Dacă vor continua în acest mod probabil se vor îndrepta rapid spre dispariție.

Etichete: Marea Britanie

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading