Încă o confirmare că pașaportul verde e făcut să excludă nu să permită circulația în UE

by | 25 Nov 2021 | Social

Uniunea Europeană va recomanda ca valabilitatea certificatelor de vaccinare contra Covid-19 să fie limitată la 9 luni pentru călătoriile în interiorul blocul comunitar și va propune, de asemenea, acordarea de prioritate călătorilor vaccinați, scrie Bloomberg.

Comisia Europeană va propune ca statele membre să continue să primească toți călătorii vaccinați cu vaccinuri aprobate de bloc, potrivit unui document consultat de Bloomberg.

De asemenea, se solicită ca țările UE să se redeschidă începând cu 10 ianuarie pentru toți cei care au primit vaccinuri aprobate de Organizația Mondială a Sănătății.

Modificările privind validitatea inoculării contra coronavirusului sugerează că vor fi necesare rapeluri după perioada de 9 luni, notează sursa citată.

Propunerile, care acoperă călătoriile din afara UE, sunt așteptate să fie anunțate în cursul zilei de joi.

Pe măsură ce numărul de cazuri continuă să crească în Europa, executivul UE vrea să renunțe, începând cu 1 martie, la lista albă de țări din care toți călătorii sunt autorizați să vină, indiferent de statutul de vaccinare.

De la această dată, călătorii vaccinați și recuperați după boală cu un certificat digital Covid al UE, sau un permis echivalent, vor putea intra în bloc.

Ca măsură de protecție suplimentară, potrivit propunerilor, va fi necesară dovada unui test PCR negativ pentru toți călătorii care au fost vaccinați cu un vaccin aprobat de OMS, dar care nu este aprobat de autoritatea europeană de reglementare a medicamentelor, precum și pentru călătorii recuperați după Covid-19.

În cadrul a ceea ce Comisia numește “o abordare fluidizată”, începând cu 1 martie, călătoriile în UE vor depinde în totalitate de statutul călătorului și nu de țara de origine – statele membre ar trebui să permită intrarea doar a călătorilor vaccinați, recuperați sau esențiali.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite



Te-ar putea interesa

Loading


Loading