Încă un milion de migranți: UE nu își poate proteja granițele

by | 28 Mar 2023 | Social

Afluxul de migranți în Uniunea Europeană care solicită azil a atins cele mai înalte niveluri din 2016. Aproape un milion de persoane au fost înregistrate ca solicitanți de azil în 2022. Este probabil ca această tendință să continue și în 2023.

După cum a anunțat recent Agenția Uniunii Europene pentru Azil (EUAA) , un total de aproape un milion de migranți au solicitat azil în Uniunea Europeană anul trecut. Aceasta este cea mai mare valoare de la criza migrației din 2015/2016, care a adus câteva milioane de oameni din Orientul Mijlociu, Asia de Sud și Africa în Europa copleșind complet multe municipalități, în special în Germania și Austria. Atunci, ca și acum, este vorba despre sărăcia clasică și migrația economică, cărora reglementările internaționale de azil nu ar fi aplicabile conform literei legii.

Potrivit datelor EUAA, a existat o creștere semnificativă a cererilor de azil, în special în rândul sirienilor și afganilor – cu peste 50 la sută, ambele țări fiind devastate de intervenții militare. Beneficiile sociale relativ mari pentru solicitanții de azil sunt văzute ca „ghivece de miere”, majoritatea imigranților alegând țări care au și un sprijin financiar extins.

Însă numărul de 966.000 de cereri de azil nu descrie întreaga imagine. La acestea se adaugă aproximativ patru milioane de ucraineni care au intrat pe teritoriul Uniunii Europene de la invazia rusă a fostei republici sovietice. Aceștia sunt oficial solicitanți de azil (nu trebuie să solicite), deoarece primesc automat un statut de protecție temporară.

În același timp, aceste cifre arată, de asemenea, că Uniunea Europeană nu este în măsură sau nu dorește să implementeze o politică eficientă de securitate a frontierei. Dar această “relaxare” arată că tot mai multe orașe și în curând tări sunt transformate de imigrația în masă care are loc de ani de zile. Asta își doresc cu adevărat locuitorii Europei? Au fost vreodată consultați democratic despre asta?

Etichete: UE

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading