Inspectoratul școlar din Los Angeles impune elevilor aplicația COVID pentru a putea intra în școli

by | 15 Mar 2021 | Social

Inspectoratul școlar din Los Angeles a lansat oficial Daily Pass, o aplicație concepută pentru a coordona testele COVID și vaccinările pentru o redeschidere sigură a școlilor.

Daily Pass, dezvoltat cu asistență de la Microsoft, generează un cod QR unic pentru fiecare student și membru al personalului apoi autorizează intrarea într-o locație specifică, școală, numai pentru acea zi, atâta timp cât individul are un rezultat negativ al testului pentru COVID, nu arată simptome și are o temperatură sub 37.5 de grade. La sosirea unui elev într-o scoală, codul QR al acestuia este scanat de către o persoană autorizată care ia și temperatura individului.

Daily Pass va fi, de asemenea, utilizat de programul de vaccinare școlar din Los Angeles  pentru a înregistra și face programări, pentru a urmari stocul de vaccinuri si pentru prioritizarea persoanele cu risc ridicat. Toate aceste informații fiind apoi trasmise și autoritatilor competente.

“Din iunie anul trecut, echipele noastre colaborează strâns cu Inspectoratul din Los Angeles  pentru a sprijini conducerea școlilor”, a declarat Eran Meggido, vicepreședinte Microsoft pentru produse și educație. “Suntem încântați să lucrăm cu inspectoratul pentru a ajuta educatorii, personalul și elevii să se întoarcă la școli mai repede și mai sigur. Suntem încântați să începeți să utilizați Daily Pass.”

Potrivit inspectorului Austin Beutner, LAUSD (Inspectoratul din Los Angeles) este primul inspectorat școlar din țară care implementează tehnologia, care permite oficialilor școlari să țină evidența stării de sănătate a tuturor celor din școli și alte cladiri oficiale.

„Daily Pass stabilește cel mai înalt standard posibil pentru siguranța in școli”, a spus Beutner într-un comunicat. „MERV-13 a îmbunătățit filtrele de aer în fiecare școală, vom testa pentru COVID toți elevii și personalul cel puțin o dată pe săptămână iar acum vom avea și Daily Pass – Inspectoratul Los Angeles este primul inpectorat din țară ce asigură crearea celui mai sigur mediu școlar posibil.”

LAUSD a spus că sistemul este “adaptat pentru a se potrivi diverselor tipuri de persoane care vizitează un campus școlar într-o anumită dată și include funcții legate de testarea COVID,  urmărirea contactelor cat și vaccinarea”. Întrucat aplicația nu îi poate depista pe cei care sunt asimptomatici, oficialii școlii speră să rezolve problema prin testarea săptămânală a elevilor și a personalului.

Daily Pass va fi disponibil pentru toți angajații LAUSD, elevii de peste 13 ani cat și pentru membrii familiei care utilizează computere și dispozitive mobile. Beutner a adăugat că personalul va fi distribuit la intrările școlii pentru a ajuta la procesul de implementare.

Etichete: cenzură

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading