Iohannis anunță cum începe școala: „Cu prezență fizică, mască, distanțare și aerisire“

by | 27 Aug 2021 | Social

Școlile vor începe cu elevii în bănci la 13 septembrie, situația rămânând așa atâta vreme cât incidența cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori nu va trece de pragul de 6. Dacă acest lucru se va întâmpla, în localitățile în cauză cursurile se vor desfășura online. Aceasta este concluzia ședinței de lucru a președintelui Klaus Iohannis cu miniștrii Sănătății și Educației.

„Școlile se vor deschide pe 13 septembrie și vor funcționa cu prezența fizică a tuturor preșcolarilor și elevilor, bineînțeles cu respectarea strictă a normelor de protecție – mască, distanțare, aerisirea sălilor de curs. Câtă vreme incidența din ultimele 14 zile a cazurilor din localitate rămâne sub pragul de 6 infectări la mia de locuitori, vom avea toți copiii în sălile de clasă. Dacă se depășește acest prag, școlile trec în online în respectiva localitate”, a declarat Iohannis.

Principalele declarații ale lui Klaus Iohannis:

  • Ne aflăm în valul 4 și am vrut să văd cât de pregătit e sistemul sanitar și cum începem școala.
  • Experții în sănătate publică au analize care arată că cei nevaccinați sunt vulnerabili în fața bolii.
  • Școala începe tot în pandemie – școala online nu poate suplini forma clasică, e doar soluție temporară atunci când situația epidemiologică e gravă. Prioritatea 0 e să asigurăm învățământ de calitate.
  • Școlile se vor deschide pe 13 septembrie, cu prezență fizică cu mască și distanțare, aerisire.
  • La peste 6 incidență se trece în online.

Etichete: Iohannis

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading