Italia impune restricii noi pentru Campania și Lombardia

by | 20 Oct 2020 | Social

Regiunea Campania din sudul Italiei intenționează să introducă restricții pe timp de noapte într-un efort de a stopa creșterea alarmanta a cazurilor Covid-19 a declarat marți presedintele regiunii Vincenzo De Luca.

Miscarea urmează unei decizii similare luate de regiunea Lombardia.

„Suntem pregătiți să cerem oprirea tuturor activităților și a libertatii de miscare a oamenilor începând cu ora 23:00”, a declarat De Luca reporterilor din Napoli.

Guvernul central va trebui să aprobe cererea dar nu sut semne ca o să refuze. Spre deosebire de momentul în care epidemia a izbucnit pentru prima dată în martie, primul ministru Giuseppe Conte, încearcă să ofere orașelor și regiunilor mai multă libertate in luarea deciziilor pe măsură ce noi cazuri apar în toată țara.

De Luca a ordonat deja închiderea tuturor școlilor din regiune până la sfârșitul lunii octombrie în timp ce oficialii locali avertizează că sistemul de sănătate din Campania riscă să fie copleșit.

Regiunea Campania în mare parte a scăpat de valul inițial al epidemiei dar a văzut infectarile crescând constant în ultima lună și are acum al doilea număr de cazuri din cele 20 de regiuni ale Italiei. Lombardia rămâne cel mai grav afectat.

Primarul din Napoli, Luigi de Magistris, a declarat că Campania riscă sa intre in blocaj deoarece virusul este „scăpat de sub control”.

Premierul italian Giuseppe Conte i-a cerut popularei bloggerite de modă Chiara Ferragni și soțului ei cântărețul Fedez, care au o audiență combinată de peste 33 de milioane, să-i convingă pe tineri să poarte măști în efortul de a face față noului val de cazuri Covid-19.

“Ieri am primit un apel foarte neașteptat” a spus Fedez într-o poveste pe Instagram.

Am fost contactați de primul ministru care a cerut ajutorul mie și soției mele. Ne-a cerut să convingem oamenii, în special tinerii, să poarte măști.

Acum câteva luni, Chiara Ferragni cu aproape 22 de milioane de adepți pe Instagram, și soțul ei, Fedez – care are peste 11 milioane de adepți – lansaseră o strângere de fonduri, reușind să strângă aproape 4 milioane de euro pentru a fi alocați unităților de terapie intensivă care se luptau iin acel moment cu pacienții bonlavi de Covid-19.

„Suntem într-o situație foarte delicată iar Italia nu își poate permite un nou blocaj”, a adăugat Fedez. Destinul și viitorul Italiei sunt în mâinile fiecăruia dintre noi. Cu un simplu gest vom putea evita unul dintre cele mai grave scenarii pe care le-am trăit acum cateva luni. Vă rog, purtați mască. “

Etichete: COVID-19

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading