LIsta rușinii întocmită de japonezi cu numele celor ce încalcă restricțiile pandemice

by | 5 Aug 2021 | Social

Japonia a trecut la nivelul următor de luptă împotriva Covid întocmind o listă a rușinii cu persoanele care nu respectă măsurile anti pandemie, făcând publice numele a trei persoane care au încălcat masurile de autoizolare după ce s-au întors din străinătate.

Ministerul Sănătății a declarat că cei trei japonezi numiți public au acționat în mod clar pentru a evita contactul cu autoritățile după ce s-au întors recent din străinătate.

Anunțul, primul de acest gen, a stârnit o serie de speculații în rândul utilizatorilor de Twitter cu privire la detaliile celor identificați, cum ar fi locurile de muncă și locațiile lor.

Japonia solicită tuturor călătorilor din străinătate, inclusiv cetățenilor săi, să se auto-carantineze timp de două săptămâni, timp în care li se cere să folosească o aplicațiede localizare pentru smartphone-uri și să raporteze starea lor de sănătate.

Autoritățile au extins săptămâna trecută, în alte patru zone, starea de urgență cauzată de pandemia de COVID-19, în urma înregistrării unei creșteri semnificative a numărului de infectări, din cauză că Japonia găzduiește Jocurile Olimpice în această perioadă.

Astfel, începând cu 31 august, premierul Yoshihide Suga a declarat stare de urgență în Osaka, Saitama, Kanagawa și Chiba, iar în Tokyo și insula Okinawa au fost prelungite măsurile deja existente până la finalul lunii august.

Etichete: Japonia | restricții

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading