Luptându-se cu pierderile și ideologia, corporația Walt Disney își concediaza CEO-ul

by | 28 Nov 2022 | Social

Corporația Walt Disney, care s-a angajat recent într-un război cultural cu statul Florida, și-a concediat directorul executiv. Breitbart raportează:

Într-o declarație dată duminică, Susan Arnold, președintele Consiliului de Administrație al Disney, a anunțat [că CEO Bob Chapek] a demisionat din funcția sa de șef al companiei, iar fostul CEO Bob Iger se va întoarce de la pensie pentru a prelua frâiele puterii.

Chapek a pus Disney în opoziție cu un proiect de lege a legislaturii din Florida care interzicea distribuirea de materiale cu caracter sexual explicit copiilor până în clasa a treia din școlile publice din Florida. Fostul CEO, Chapek a promis că donează 5 milioane de dolari din banii companiei unei campanii care promovează tranziția de gen pentru copii.

Ca răspuns la campania Disney, legislatura de stat a adoptat un alt proiect de lege, privând corporația Disney și statutul fiscal preferențial de care se bucurase pentru parcul său de distracții DisneyWorld din Orlando, Florida. Ron DeSantis, guvernatorul statului Floridei, a semnat proiectul de lege privind statutul fiscal în aprilie.

Legea nu a fost primită bine de către acționarii Disney: conform unui articol Washington Examiner la momentul adoptării legii, valoarea acțiunilor Disney a scăzut cu 8,5%.

Pe lângă consecințele bursiere rezultate din implicarea sa în politica educațională din Florida, Disney se luptă și cu costurile crescânde pentru serviciul său de streaming. Potrivit Investopedia, raportul financiar Disney pentru al treilea trimestru al acestui an este sub așteptări, după o pierdere mai mare decât se aștepta a serviciului său de streaming Disney+.

CEO-ul reîntors, Bob Iger, este de așteptat să conducă Disney timp de doi ani, în timp ce elaborează o strategie pentru a pune compania înapoi pe un teren financiar solid, în timp ce compania caută un înlocuitor permanent pentru Chapek.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading