“Marele arhitect” Klaus Schwab la Davos: „Viitorul este construit de noi”

by | 30 May 2022 | Social

Globalistul Klaus Schwab, fondatorul și președintele executiv al Forumului Economic Mondial (WEF), le-a spus participanților la summitul anual internațional de la Davos, Elveția, că ei sunt — „elitele” din mediul politic, financiar și presă de masă — care singure, modelează viitorul lumii.

În timp ce a rostit declarațiile sale pentru a începe întâlnirea, Schwab, arhitectul șef al așa-numitei „Mari Resetări” și-a salutat camarazii și moștenitorii regimului globalist în curs de dezvoltare, spunând: „Viitorul nu este ceva care doar se întâmplă. Viitorul este construit de noi, de o comunitate puternică, așa cum sunteți aici în această cameră.”

După ce a introdus tema summitului din acest an, care este „Istoria la moment de cotitură: guvern și strategii”, Schwab a explicat că programul reuniunii se va concentra pe patru domenii cheie: riscuri geopolitice, pandemii, schimbări climatice și viitorul economiei globale.

Acest război este într-adevăr un punct de cotitură în istorie și va remodela peisajul nostru politic și economic în următorii ani. Dar ne aflăm și la capătul celei mai grave catastrofe sanitare din ultimii 100 de ani, COVID-19, și trebuie să ne consolidăm rezistența împotriva unui nou virus sau a altor riscuri pe care le avem pe agenda noastră globală. De asemenea, trebuie să abordăm urgent problema schimbărilor climatice și toate celelalte probleme legate de conservarea naturii. În cele din urmă, privim viitorul economiei globale cu mari preocupări – inflație ridicată, creștere scăzută și datorii mari.

Șeful WEF a afirmat apoi că provocările lumii nu pot fi rezolvate doar de guvernele naționale, numai de companii sau numai de societatea civilă, adăugând că „eforturile de colaborare” dintre cele trei sectoare au fost cruciale.

După ce i-a lăudat pe cei 2.500 de participanți la Davos 2022 drept „cea mai impresionantă comunitate pentru cooperarea globală”, Schwab a spus că modalitatea de a crea o lume mai bună este „ca problemele sa fie abordate într-un mod holistic”, adăugând că „politic, economic, social și dimensiunile ecologice ale fiecărei probleme astăzi sunt împletite.” (holistic = ideea că diverse sisteme – de exemplu, fizice, biologice, sociale – ar trebui privite ca întregi, nu doar ca o colecție de părți)

Pentru a încheia discursul de deschidere, inginerul și economistul german în vârstă de 84 de ani a spus celor prezenți:

Să fie clar. Viitorul nu este doar ceva ce se întâmplă. Viitorul este construit de noi, de o comunitate puternică, precum cei din această sală. Avem mijloacele pentru a îmbunătăți starea lumii, dar sunt necesare două condiții. Prima este că toți acționăm ca părți interesate în societățile mai mari. Că ne servim nu numai propriile interese, ci și societatea. Aceasta este ceea ce numim responsabilitatea părților interesate. Și a doua este că trebuie să colaborăm.

Acesta este motivul pentru care veți găsi aici multe oportunități în timpul întâlnirii de a vă angaja în inițiative foarte puternice și orientate spre acțiune, pentru a face progrese în problemele legate de agenda globală.

Nu este prima dată când Schwab se lăuda cu influența WEF asupra afacerilor globale. Anterior, el a vorbit despre modul în care WEF – și cei afiliați organizației – au „pătruns în guvernele lumii” și despre cum cei loiali viziunii sale globaliste sunt reprezentați printre cele mai înalte poziții în guvernele naționale de pe tot globul.

În timp ce vorbea la John F. Kennedy School of Government de la Universitatea Harvard în 2017, Schwab a afirmat:

Trebuie să spun asta când menționez numele noastre, precum doamna Merkel și chiar Vladimir Putin și așa mai departe. Toți au fost Tineri Lideri Globaliști ai Forumului Economic Mondial. Dar de ceea suntem foarte mândri de generația tânără, cum e și prim-ministrul Trudeau, președintele Argentinei și așa mai departe, cu care am reușit să “pătrundem” la nivel guvernamental.

Ieri, am fost la o recepție pentru premierul Trudeau și știam că jumătate din cabinetul său sau chiar mai mult de jumătate este de la [organizația] tinerii lideri globaliști ai Forumului Economic Mondial.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading