Yusaku Maezawa este în căutarea a opt persoane care să-l însoțească în prima călătorie spațială comercială privată în jurul Lunii.

Călătoria de o săptămână, anunțată inițial în 2018 și denumită „dearMoon”, este stabilită pentru 2023 la bordul navei SpaceX Starship și Super Heavy Rocket a lui Elon Musk, cunoscută anterior sub numele de SpaceX Big Falcon Rocket.

Deși următoarea generație Starship este încă în testare iar unele teste se termină cu accidene, Elon Musk a asigurat că va fi gata să fie folosită în doi ani și a spus că crede că misiunea va “face o diferență reală”.

Va dura trei zile pentru a ajunge la Lună. Nava spațială va zbura in jurul ei și apoi își va începe călătoria de trei zile înapoi acasă, fiind cea mai lungă distanță pe care orice om a parcurs-o vreodată.

Maezawa, un magnat al modei și colecționar de artă, a spus anterior că intenționează să invite „artiști” pentru călătoria cu racheta Starship, dar că actualul proiect „va oferi oamenilor din întreaga lume șansa de a se alătura acestei călătorii”.

Doritorii vor trebui să îndeplinească doar două criterii, a precizat Yusaku Maezawa: să fie dispuşi să “depăşească limitele” creativităţii şi să-i ajute pe ceilalţi membri ai echipajului să facă acelaşi lucru.

Fiecare participant ales va purta un costum SpaceX personalizat, realizat pentru a oferi un mediu sub presiune, cu sisteme de răcire dar și de comunicații pentru astronauți în timpul zborului.

În acest moment, pre-cererile pentru procesul de selecție sunt scadente până pe 14 martie la 18:59. PT iar screening-ul inițial vor începe o săptămână mai târziu. Interviurile finale și controalele medicale sunt programate pentru sfârșitul lunii mai.

Doritorii se pot înscrie pe site-ul misiunii DEAR MOON.