Miliardar japonez caută voluntari pentru zborul SpaceX în jurul Lunii

by | 4 Mar 2021 | Social

Yusaku Maezawa este în căutarea a opt persoane care să-l însoțească în prima călătorie spațială comercială privată în jurul Lunii.

Călătoria de o săptămână, anunțată inițial în 2018 și denumită „dearMoon”, este stabilită pentru 2023 la bordul navei SpaceX Starship și Super Heavy Rocket a lui Elon Musk, cunoscută anterior sub numele de SpaceX Big Falcon Rocket.

Deși următoarea generație Starship este încă în testare iar unele teste se termină cu accidene, Elon Musk a asigurat că va fi gata să fie folosită în doi ani și a spus că crede că misiunea va “face o diferență reală”.

Va dura trei zile pentru a ajunge la Lună. Nava spațială va zbura in jurul ei și apoi își va începe călătoria de trei zile înapoi acasă, fiind cea mai lungă distanță pe care orice om a parcurs-o vreodată.

Maezawa, un magnat al modei și colecționar de artă, a spus anterior că intenționează să invite „artiști” pentru călătoria cu racheta Starship, dar că actualul proiect „va oferi oamenilor din întreaga lume șansa de a se alătura acestei călătorii”.

Doritorii vor trebui să îndeplinească doar două criterii, a precizat Yusaku Maezawa: să fie dispuşi să “depăşească limitele” creativităţii şi să-i ajute pe ceilalţi membri ai echipajului să facă acelaşi lucru.

Fiecare participant ales va purta un costum SpaceX personalizat, realizat pentru a oferi un mediu sub presiune, cu sisteme de răcire dar și de comunicații pentru astronauți în timpul zborului.

În acest moment, pre-cererile pentru procesul de selecție sunt scadente până pe 14 martie la 18:59. PT iar screening-ul inițial vor începe o săptămână mai târziu. Interviurile finale și controalele medicale sunt programate pentru sfârșitul lunii mai.

Doritorii se pot înscrie pe site-ul misiunii DEAR MOON.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading