Ministerul Sănătăţii lui Vlad Voiculescu a șters crucile de pe Catedrala din Timişoara

by | 12 Mar 2021 | Social

Revolta in randul timisorenilor, dupa ce simbolul orasului, Catedrala Mitropolitană din Timişoara apare, din nou, fără cruci, într-un afiş. De această dată, într-un afiş al Ministerului Sănătăţii de promovare a campaniei de vaccinare.

Afiş prin care Ministerul Sănătăţii anunţă că „acum mai mulţi români se pot programa pentru vaccinare în municipiile cu rata de incidenţă de peste 4,5 la mia de locuitori” prezintă grafic şi Catedrala Mitropolitană din Timişoara, dar fără crucile din vârful turlelor. Reacţia Arhiepiscopiei Arhiepiscopia Timişoarei a reacţionat după apariţia afişului promovat de Ministerul Sănătăţii.

„Arhiepiscopia Timişoarei îşi exprimă surprinderea şi regretul faţă de postarea pro-vaccinare promovată de Ministerul Sănătăţii pe pagina sa oficială de Facebook, în care este reprezentată Catedrala mitropolitană din Timişoara, fără crucile de pe turle.Nu este prima dată când catedrala noastră, emblemă a Timişoarei şi a Banatului, este reprezentată fără crucile aşezate pe turle, ca simbol al biruinţei asupra răului şi nu este prima dată când Centrul eparhial ia atitudine împotriva unor astfel de reprezentări grafice trunchiate. Pentru buna informare a opiniei publice precizăm, totodată, că lăcaşul mitropolitan al Timişoarei apare în postarea Ministerului Sănătăţii fără acordul nostru, fapt pentru care adresăm factorilor responsabili din această înaltă instituţie a statului solicitarea de a reface imaginea postată cu prezentarea completă şi corectă a Catedralei mitropolitane din Timişoara, monument istoric şi de arhitectură bisericească, apreciat la nivel naţional şi internaţional”,

se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Timişoara.

Imaginea a stârnit reacții puternice în rândul timișorenilor, care se întreabă, pe rețelele de socializare, care este motivul pentru care, în ultimii ani, edificiul a fost reprezentat, în repetate rânduri, fără crucile de pe turle.

Acest lucru s-a mai petrecut în trecut

  • Va reamintim, o astfel de situație a avut loc chiar anul trecut, în cadrul unui proiect organizat de Asociația Timișoara Capitală Culturală a Europei, pe zidul unuia dintre căminele din Complexul Studențesc, într-o pictură murală, Catedrala Mitropolitană a fost ilustrată fără cruci pe turle.

  • De asemenea, în noiembrie 2017, pe afișul unui eveniment numit Upgrade My City, organizat la Timișoara , era reprezentată grafic Catedrala Mitropolitană , însă fără crucea de pe turla centrală . Printre organizatorii evenimentului de atunci se numărau Primăria Timișoara , Consiliul Județean Timiș , dar și Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană .

În ambele situații, organizatorii și -au cerut scuze pentru eroare, au precizat că nu sunt intenționate, și au refăcut lucrările .

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading