Ministrul de interne după accidentele grave din week-end: “Grăbiți-vă încet” / Occidentul e calea, zicem noi

by | 26 Jul 2021 | Social

Ministrul de interne, Lucian Bode, a declarat, luni, despre accidentele rutiere grave din week-end că ele au fost provocate de neatenția șoferilor și a făcut un apel către participanții la trafic ”să se grăbească încet”. Bode a mai spus că, în cazul accidentului de la Bacău, soldat cu șapte morți și cinci răniți, că nu au fost identificate urme de fârnare.

Un accident grav s-a produs duminică dimineaţă pe DN2 Bacău – Adjud, la ieşire din localitatea Răcăciuni, în care au fost implicate un autoturism şi un microbuz în care se aflau 15 persoane, transmite Agerpres. Accidentul a avut loc între un microbuz și un autoturism. 7 persoane au murit și alte 7 au fost rănite.

35 de accidente grave au avut loc în weekend, soldate cu 24 de morți.

Şase persoane între care doi copii au fost rănite duminică seară la ieşire din Feteşti spre localitatea ialomiţeană Movilia.

Cum am ajuns aici

În România se dau permise pe șpagă din vremuri preistorice (vezi fabricile de permise pe scară largă din Argeș, Suceava). An de an se mai destructurează câte o rețea de permise – se arestează câțiva pioni de la rutieră, se confisca niște sute de mii de euro și apoi nu se mai face nimic. Rezultatul șpăgii lor se află pe șosele, mii de șoferi cu permise de conducere în buzunar, cu toate că nu au abilitățile fizice, psihice sau cunoștințele necesare să manevreze un proiectil pe roți, ceea ce descrie practic un autovehicul.

Politicienii în tot acest timp s-au luptat să saboteze din parlament, și împotriva interesului public, legile la codul rutier ce ar putea să le strice feng-shuiul șofatului așa cum vor mușchii lor. Cristian Boureanu va spune ceva?

Șefii poliției române sunt mâna în mâna cu interlopii (mai știți când șeful poliției s-a întâlnit noaptea cu șefii interlopilor în timpul carantinei?). Nu cred că mai trebuie să argumentez aspectul asta. Indirect, această coabitare între polițiști -infractori și interlopi duce la o slăbire a respectului față de lege la nivel general în societate, chiar și a celor ce în mod normal s-ar conforma rigorilor legii.

Actualul ministru recomandă să vă grabiți încet.

Eu va recomand să va faceți bagajele și să va căutați un rost într-o țară care în schimbul taxelor plătite de voi va oferă o infrastructură rutieră corespunzătoare și o societate în care legea este respectată și aplicată copnsistent indiferent de persoană care o încalcă.

Există o întrebare tâmpită auzită mereu „de ce românii se comportă civilizat când se află în altă țară ?” Răspunsul este unul simplu: românii au respect pentru lege atunci când legea se aplică tuturor la fel.

Cum în România corupția, pilele și combinațiile sunt mai presus de lege nimeni nu e idiot să ia legea în serios. Când șefii poliției și politicieni stau la mesele interlopilor, cum să aibă cineva respect pentru lege?

Cand iorguleștii juniori drogați și cu viteză maximă omoară oameni cu mașina și sunt lăsați să plece din țară, de ce ai mai avea vreo speranță?

Mai știți știrile alea în care politicieni, actori, cântăreți din SUA, Europa, etc merg la închisoare că sunt prinși băuți, drogați la volan? Amintiți-mi va rog un nume cunoscut întâlnit la noi. E greu, nu?

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading