Ministrul Muncii Marius Budăi anunță a 13-a pensie pentru pensionarii cu pensii mici

by | 2 Dec 2021 | Social

De la 1 ianuarie 2022 va intra in vigoare noul punct de pensie de 1586 lei. Pensia minimă va fi de 1000 de lei, iar pensionarii cu venituri mici vor primi a 13-a pensie. Ministrul Muncii Marius Budăi a explicat că aceste măsuri au rolul de a-i proteja pe pensionari în faţa scumpirilor din ultima vreme.

„Majoram pensia minima de la 800 la 1000 de lei, marim valoarea punctului de pensie si acordam acel sprijin pensionarilor care au pensia cuprinsă între 1000 şi 1600 de lei. Prin aceste masuri vrem să facem un scut care sa-i apere pe părinţii si bunicii noştri”, a declarat ministrul.

Marius Budăi a explicat că a 13-a pensie va fi acordată pensionarilor după ce se va face indexarea pensiilor.

„Este normal sa se faca indexarea, după care să se aplice acea măsură. Noi am discutat că trebuie sa-i sprijinim pe cei cu pensiile mici, mai ales in aceasta perioadă.

Va fi majorarea, indexarea, după care se aplica acel sprijin. A 13-a indemnizatie am instituit-o momentan pentru persoanele cu dizabilităti. Pe această cale vreau sa multumesc partenerilor de coaliţie care au fost de acord cu acest pachet social al PSD.

Ne dorim să acordăm cea de-a 13-a pensie în luna ianuarie”, a mai declarat noul ministru al Muncii la România tv.

Etichete: pensii

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading