Moderna lansează un studiu pentru vaccinul anti-HIV care utilizează tehnologia mRNA

by | 28 Jan 2022 | Social

Moderna a anunțat joi 27.01.2022 că a lansat un studiu clinic, aflat în stadiu incipient, pentru realizarea unui vaccin mRNA impotriva virusului HIV.

Compania de biotehnologie a făcut echipă cu International AIDS Vaccine Initiative (IAVI) pentru a dezvolta vaccinul, care utilizează aceeași tehnologie ca vaccinul creat pentru a lupta impotriva COVID-19.

Suntem extrem de încântați să avansăm în această nouă direcție în proiectarea vaccinului anti-HIV cu platforma mRNA Moderna

, a declarat Dr. Mark Feinberg, președinte și CEO al IAVI, într-o declarație.

Căutarea unui vaccin anti-HIV a fost lungă și provocatoare, iar existența unor noi instrumente în ceea ce privește imunologia ar putea fi cheia pentru a face progrese rapide către un vaccin eficient și urgent împotriva HIV.

Aproape 38 de milioane de oameni din întreaga lume trăiesc cu virusul HIV, care poate duce la boala potențial mortală SIDA.

A fi diagnosticat cu HIV a fost odată considerat o condamnare la moarte. În perioada de vârf a epidemiei de SIDA din SUA, la mijlocul anilor 1990, peste 50.000 de decese au avut loc în fiecare an, potrivit CDC.

Astăzi, HIV este mult mai ușor de gestionat cu medicamente care pot reduce încărcătura virală, astfel încât virusul să nu poată fi transmis, precum și cu pastile care pot fi luate pentru a preveni infectarea.

Dar, în ciuda deceniilor de cercetare, nu a fost dezvoltat vreodată niciun vaccin. Mai mulți potențiale vaccinuri au intrat în studii clinice, dar au eșuat în etapele superioare.

Etichete: Moderna

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading