Nebunie climatică: Firmă britanică lansează măști pentru vaci!

by | 16 Dec 2022 | Social

Știrea care are câteva luni vechime dar este absolut senzațională: portalul online Agrarheute a raportat că firma britanică ZELP (Zero Emissions Livestock Project – Proiectul Șeptelului cu Emisii Zero) a dezvoltat măști pentru vaci. Nu pentru a le proteja de Covid, ci pentru a filtra metanul.

ZELP testează în prezent diverse prototipuri ale măștilor de bovine, potrivit Agrarheute. Acestea sunt deja capabile să filtreze aproximativ 30 la sută din metanul emis de rumegătoare. În viitor, această valoare ar trebui să crească la aproximativ 60 la sută.

Punctul culminant: ZELP a fost distinsă cu premiul pentru protecția climei „Climate Design Award” pentru ideea „revoluționară”, premiul fiind acordat de una dintre figurile importante ale WEF (Forumul Economic Mondial), Regele Charles. Masca de bovine a fost unul dintre cei patru câștigători primind și un premiu în bani – 58000 de euro. Charles sprijină măștile de față pentru vaci pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice.

Regele britanic este unul dintre arhitecții Marii Resetări (the great reset), denumirea oficială a celei de-a 50-a întâlniri anuale a Forumului Economic Mondial, desfășurată în iunie 2020. Acesta a reunit lideri de afaceri și politici de profil înalt, convocați de Prințul Charles. La evenimentul de lansare a Marii Resătări, el a enumerat domenii cheie de acțiune, similare cu cele din inițiativa sa Pentru Piețe Durabile. Acestea au inclus măsuri draconice pentru emisii zero la nivel global precum și introducerea tarifelor la carbon.

Pentru a demonstra că această știre nu a fost o glumă, portalul a inserat în articol un videoclip care îl prezenta pe regele britanic prezentând proiectul.

Măștile de cauciuc de 100 de grame au ventilatoare alimentate cu energie solară, sunt concepute pentru a direcționa expirațiile animalelor în mască unde prin diferite procese chimice metanul se transforma în dioxid de carbon, a explicat Agrarheute. Dar mai întâi toate vacile trebuiesc convinse să poarte măștile iar apoi fermierii să le folosească.

Un obstacol ar putea fi prețul destul de mare: utilizarea costă 45 de dolari pe vaca/an, echivalentul a 41 de euro. Deci măștile nu ar aduce niciun avantaj fermierului din punct de vedere economic.

Ci nu se va alinia viitorelor cerințe, care sunt convins că vor devenii obigatorii, va ajunge la abator sau la pușcarie – depinde de mamifer.

În comentariile de sub articol, cititorii s-au întrebat în mod legitim dacă acest mesaj este un fel de glumă. Agrarheute a confirmat imediat că, din păcate, nu a fost cazul.

 

Etichete: WEF

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading