Oficial german: Criza energetică va declanșa revolte și proteste în masă

by | 23 Aug 2022 | Social

Criza energetică va declanșa revolte care fac protestele împotriva Covid-19 să pară ca o petrecere de aniversare a „copiilor”, avertizează un oficial german.

Protestele în masă și revoltele sunt la fel de imaginabile ca și actele concrete de violență, afirmă președintele Oficiului de Stat Turingian pentru Protecția Constituției, Stephan Kramer. Din cauza prețurilor ridicate la energie, revoltele în masă și actele de violență orientate spre răsturnarea guvernului sunt o foarte posibile a spus Kramer pentru ZDF.

Oficialul susține că așa-zisele proteste legitime ale populației sunt și vor fi infiltrate de extremiști. Kramer a făcut o comparație cu protestele împotriva restricțiilor asupra drepturilor fundamentale din cauza politicilor germane privind Covid-19.

„În contrast, ceea ce am trăit până acum în pandemia de coronavirus sub formă de ciocniri violente pe rețelele de socializare, dar și pe străzi și în piețe, a fost probabil mai mult o petrecere de aniversare a copiilor”, a spus el.

Prețurile energiei electrice s-au triplat deja în Germania, iar acestea sunt de așteptat să mai crească. Deși consumatorii finali nu au fost încă afectați de facturi, toamna și iarna viitoare se așteaptă să fie poveri enorme pe gospodăriilor germane. Se așteaptă ca țara să sufere din cauza falimentelor și a disponibilizărilor în masă dar și a sărăcirii energetice a populației care ar putea amenința coeziunea socială.

„Criza energetică poate duce la o criză extrem de emoțională și existențială care va afecta mari părți ale populației”, a mai susținut Kramer. El evaluează starea de spirit în rândul populației ca fiind explozivă.

Șeful Biroului pentru Protecția Constituției din Brandenburg, Jörg Müller, a transmis un avertisment similar, spunând că „forțele politice radicale” ar putea exploata criza energetică și inflația ridicată. Extremiștii visează la o iarnă germană de furie, a spus Müller.

Deși germanii pot fi în mod legitim indignați de situația economică cu care se confruntă țara lor, establishmentul german ar putea încerca să descrie astfel de proteste ca fiind din partea opoziției de dreapta, ducând discuția în zona politică, ignorând efectele sociale ale acestei crize energetice fără precedent.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading