Optimism crescut: jumătate dintre români intenționează să călătorească în 2021

by | 30 Mar 2021 | Social

Vola.ro, cea mai mare agenție de turism online din România a realizat o analiză a intențiilor de călătorie ale românilor pentru anul 2021, a tendințelor din industria turismului și a temerilor turiștilor români. Se confirmă astfel direcția Comisiei Europene de a relaxa presiunea asupra industriei turismului prin eliberarea „certificatului verde” care va permite persoanelor imunizate să călătorească fără restricții.

  • 43% dintre români intenționează să călătorească în 2021, 29% sunt încă nehotărâți și doar 27% declară că nu vor călători anul acesta.
  • 54% dintre români ar alege o destinație din Europa, iar 45% ar opta (și) pentru călătorii în România;
  • Motivele de îngrijorare cu privire la călătoriile viitoare în 2021 sunt izolarea la întoarcerea în țară și anularea zborului și pierderea banilor, infectarea cu COVID-19 aflându-se pe locul al 3-lea.
  • Majoritatea preferă hotelurile şi pensiunile, iar ca mijloc de transport autocarul şi avionul, urmate de tren şi maşina personală.

Ce îngrijorări au românii legate de călătoriile în străinătate?

Când intenționează călătorii să plece prima oară în străinătate în 2021?

În ce destinații ar vrea românii să călătorească în 2021?

Studiul a fost efectuat de Mercury Research la inceputul lunii Februarie, pe un esantion de 616 respondenti.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading