Papa Francisc denunță ideologia de gen și avortul, îndeamnă Europa să îmbrățișeze valorile familiei

by | 2 May 2023 | Social

El a subliniat necesitatea unei Europe care să nu fie ostatică a partidelor politice sau a populismului dar să nu se dizolve într-un supranaţionalism abstract deconectat de la viaţa oamenilor.

Papa Francisc a transmis un mesaj puternic împotriva ideologiei de gen și a drepturilor la avort, numindu-le elemente ale unei „căi nefaste” care culminează cu „înfrângere tragică” mai degrabă decât cu progresul…..

Papa s-a adresat liderilor civili și religioși în prima zi a călătoriei sale în Ungaria, printre cei prezenți fiind premierul Viktor Orbán și prima femeie președinte a țării, Katalin Novák.

În timpul discursului său, Papa Francisc a lăudat angajamentul Ungariei de a păstra cultura, tradiția și valorile familiei. El a lăudat-o pe Novák, ale cărei politici pro-familie, în calitate de fost secretar de stat pentru afaceri de familie și tineret, au fost creditate cu inversarea declinului demografic al națiunii.

Papa a remarcat:

„Ce minunat… să construim o Europă centrată pe persoană și pe oameni, unde există politici eficiente pentru naștere și familie. Avem țări în Europa cu vârsta medie de 46-48 de ani, unde națiunile diferite sunt o familie în care creșterea și unicitatea fiecăreia sunt prețuite.”

Papa Francisc și-a exprimat frecvent îngrijorarea cu privire la scăderea ratei natalității în Europa, iar discursul său a inclus o condamnare fermă a „colonizării ideologice” de către teoria genului și alte ideologii de stânga.

„Aceasta este calea nefastă a „colonizării ideologice”, care elimină diferențele, ca în cazul așa-zisei culturi de gen, sau pune conceptele reductive ale libertății înaintea realității vieții, de exemplu, lăudându-se ca realizare cu un „drept fără sens la avort”, care este întotdeauna o înfrângere tragică”, a spus Papa.

În discursul său, Papa Francisc și-a exprimat, de asemenea, recunoștința guvernului ungar pentru eforturile sale umanitare în întreaga lume, inclusiv pentru acordarea de ajutor creștinilor persecutați din Siria și Liban. Făcând referire la propria istorie a suferinței Ungariei în timpul războiului, el s-a rugat pentru pace în Ucraina.

Vezi și:  Papa Francisc a elaborat un plan pentru o soluționare pașnică a situației din Ucraina

Vizita de trei zile a Papei în Ungaria a inclus întâlniri cu lideri ai societății și tineri. Călătoria a culminat cu Sfânta Liturghie, celebrată duminică în Piața Kossuth Lajos din Budapesta.

Etichete: Papa Francisc

Ultimele știri

LoadingCele mai cititeTe-ar putea interesa

Loading


Loading