Personalul medical din UK se revoltă purtând panglică mov împotriva vaccinării obligatorii

by | 13 Jan 2022 | Social

Personalul medical din Marea Britanie a început să poarte panglici mov pentru a-și semnala opoziția față de ordinul lui Sajid Javid, ministrul Sănătății,  conform căruia tot personalul medical trebuie să aibă vaccinul făcut.

Un cont de Twitter numit NHS100k, care are 30.000 de urmăritori, a postat în ultima săptămână imagini cu asistente medicale, medici, radiologi și tehnicieni medicali, toți purtând fundițe violet.

Contul spune: „Atât de mulți angajați minunati din domeniul sănătății dau dovadă de solidaritate și se unesc pentru a sprijini oprirea acestor ordine.”

Contul a fost co-fondat de Jay Weston, 30 de ani, un tehnician medical de urgență din Cheshire. De asemenea există și un site. El a declarat pentru The Mail on Sunday că el și un grup de paramedici au ales violet ca culoare neutră pentru a „încuraja discuțiile între personalul care se simte izolat pentru că a ales să nu facă vaccinul”.

Din aprilie, angajații din domeniul medical NHS sunt obligați să aibe cel puțin două doze de vaccin pentru a merge la muncă, dacă rolul lor implică „contact direct cu pacienții”, cu excepția cazului în care au o scutire medicală. Cerința se va aplica și celor care lucrează în medicină generală, spitale private, servicii comunitare și orice altă organizație medicală sau de îngrijire reglementată de Comisia pentru Calitatea Îngrijirii.

Ultimele cifre arată că mai mult de 91% dintre lucrătorii NHS au fost înghițiți cu două doze, dar peste 90.000 de angajați sunt încă nevaccinați.

În același context, a devenit viral un video în care un medic nevaccinat îl provoacă pe Sajid Javid, ministrul Sănătății, cu privire la vaccinurile obligatorii pentru personalul NHS și îi spune că nu vrea un vaccin pentru că „a avut COVID și se simte protejat de anticorpi” după ce a lucrat ani de zile în UTI.

În videoclip prezentat de Sky News, medicul i-a spus ministrului Javid:

Am avut COVID la un moment dat, am anticorpi și am lucrat la ATI COVID de la început.

Nu mi-am facut vaccinul, nu vreau sa ma vaccinez. Vaccinurile reduc transmiterea doar pentru aproximativ opt săptămâni pentru Delta, cu Omicron probabil că este mai puțin. Și pentru asta, aș fi demis dacă nu am un vaccin? Știința nu este suficient de puternică.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading