Planul secret al Johnson & Johnson de a limita despăgubirile pentru bolnavii de cancer

by | 7 Feb 2022 | Social

Johnson & Johnson a creat anul trecut un plan pentru a limita posibilele pierderi financiare in instanță, de miliarde de dolari, către reclamanții care au susținut că pudra pentru bebeluși și alte produse cu talc ale companiei sunt cauzatoare de cancer.

Gigantul din domeniul sănătății și al bunurilor de larg consum a desemnat peste 30 de angajați pentru „Proiectul Plato”. Într-o notă din iulie ce se referea la proiect, un avocat al companiei a avertizat echipa: “Nu-i poți spune nimănui, nici măcar soțului (soției)”.

„Este esențial ca orice activitate legată de Proiectul Plato, inclusiv doar faptul că proiectul există, să fie păstrată în strictă confidențialitate”, a scris Chris Andrew, avocat J&J, într-o notă internă intrată in posesia Reuters.

Echipa nou creată dezvoltă o strategie pentru a transfera toată răspunderea de la aproximativ 38.000 de cazuri, rezultate din utilizarea produselor cu talc, către o filială nou creată, care ar putea declara imediat faliment. Scopul, așa cum a spus un avocat: să oprească toate litigiile și să transfere cazurile către filială, unde reclamanții ar concura pentru despăgubiri dintr-un fond limitat de bani.

În instanță și în declarațiile publice din iulie anul trecut, Johnson & Johnson a declarat că intenționează să continue să lupte, în instanțele de judecată, împotriva acuzațiilor conform cărora produsele sale sunt nesigure. Însă în privat, J&J a luat măsuri concrete începând cu luna aprilie 2021 pentru a planifica manevra falimentului, conform documentelor interne ale companiei, declarațiilor și altor înregistrări judecătorești revizuite de Reuters. Strategia urmărește să se asigure că, cazurile în asteptare nu ajung niciodată la un juriu în schimb vor ajunge într-o instanță de faliment.

Reuters a relatat în exclusivitate liniile generale ale strategiei de faliment explorată de J&J. Compania a continuat cu planul și spre sfarșitul anului trecut, descarcând responsabilitatea pentru cazuri filialei nou create care apoi a depus cerere de faliment. Înainte de depunerea cererii de faliment, compania se vedea in fața unor costuri de 3,5 miliarde de dolari rezultate din verdicte ale instanțelor și înțelegeri, inclusiv unul în care 22 de femei au primit o hotărâre in prima instantă de peste 2 miliarde de dolari, potrivit dosarelor instanței.

Acum, J&J propune să dea subsidiarei aflate în faliment 2 miliarde de dolari pentru a-i pune într-un font de despăgubire pentru toți cei 38.000 de reclamanți, precum și pentru toți viitorii reclamanți. J&J a declarat în sala de judecată și în declarații publice că filiala, LTL Management LLC, ar putea avea în plus un flux de venituri din redevențe, evaluate la peste 350 de milioane de dolari la momentul depunerii falimentului.

J&J nu a răspuns detaliat întrebărilor de la Reuters despre planificarea manevrei falimentului. Într-o declarație, J&J a declarat că falimentul LTL este o modalitate de a soluționa pretențiile de la procesele în care este implicat talcul.

Etichete: Johnson&Johnson

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading